Nettbutikk

– Derfor bør du aldri kjøpe en Daniel Wellington-klokke

En Daniel Wellington-klokke på bordet med kryss over.
ANBEFALES IKKE: Ikke alle er like glad i Daniel Wellington. | Foto: Unsplash

– Derfor bør du aldri kjøpe en Daniel Wellington-klokke

En Daniel Wellington-klokke på bordet med kryss over.
ANBEFALES IKKE: Ikke alle er like glad i Daniel Wellington. | Foto: Unsplash
Mener det er blant de verste klokkene på markedet.

Daniel Wellington er et stort klokkemerke fra Sverige.

Selskapet har solgt nærmere ti millioner klokker siden oppstarten i 2011, men får lite kjærlighet av klokkeentusiaster.

Mye av kritikken har gått på hva man får for pengene. DW sine klokker er relativt dyre (på tross av en pris på «kun» et par tusen kroner), spesielt med tanke på at urverket er et billig kvartsverk fra Kina.

I tillegg er det ingen materialer eller designutvikling som tilsier at disse skal koste like mye som for eksempel en Seiko 5-modell egenprodusert urverk. Eller over dobbelt så mye som en G-Shock for den saks skyld.

For noen år siden tok Tristano Geoffrey Veneto, mannen bak den populære YouTube-kanalen The Urban Gentry, for seg merket og listet opp fem grunner til at Daniel Wellington muligens er det verste klokkemerket i historien. Og han sparte ikke på kruttet…

Har du sjekket ut vår nettbutikk? Fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Under ser du de fem grunnene som ble oppgitt av TGV:

1. Historien

YouTuberen mener at Daniel Wellington er laget fra forretnings-ståsted og ikke fra et urmaker- eller kunst/design-perspektiv. Grunnleggeren av merket har selv studert «business» og historien som presenteres om hvorfor han startet merket mener Veneto ikke henger helt på greip…

Her kan du lese mer om hvordan Daniel Wellington skal ha blitt skapt.

2. Design

– Designet på DW er «sleek», enkelt og minimalistisk. Og skal jeg være helt ærlig er det ikke dårlig. Det er vanskelig å si at dette designet er særlig støtende eller provoserende. Men! Det blir også kritisert for å være fantasiløst og tuftet på latskap, sier Veneto og fortsetter:

– Skandinavia har stolte tradisjoner med minimalistisk design, men hva nytt bringer Daniel Wellington til bordet? Her er minimalismen bare brukt til å skjule at ikke noe håndverk eller tankekraft har gått inn i klokkene.

Simpel klokke med rosa reim.
DANIEL WELLINGTON: Her med en damemodell. | Foto: Unsplash

LES OGSÅ: Rimeligere klokker som gir deg «kred» blant kjennere

3. Kvalitet

Det er ingen hemmelighet at denne klokken er masseprodusert i Kina og at den bruker de billigste materialene tilgjengelig, sier TGV. Det merken man, mener han.

Han viser videre til andre merker og klokker hvor man får mye mer for pengene. Kjøper man en klokke som er kliss lik, men uten Daniel Wellington-logoen betaler man rundt en tiendedel av prisen.

Sett denne?

4. Ytelse

Et kvartsurverk vil til en viss grad alltid levere ganske presise tider. Sannsynligvis holder en DW-klokke tiden bedre enn en Rolex Submariner på grunn av kvarts istedenfor automatisk urverk.

– Men la oss se på de andre delene av denne klokken. Vi har plastikkglass og en vanntetthet på bare 30 meter. Kassen er stor og reimen er tykk. I utgangspunktet kunne det vært en fin dressklokke, men den er altfor stor.

Kinesiske fabrikkarbeidere på jobb.
FABRIKKARBEIDERE: Her i Kina. | Foto: Unsplash

5. Valuta for pengene

– Dette er mitt største problem med disse klokkene. Vi har allerede etablert at du betaler mye bare for navnet på skiven. Det kan gjelde mange merker, men her snakker vi mer om en svindel enn en rettferdig handel.

Under kan du se hele filmen hvor Daniel Wellington dissekeres!

… og en film med ti klokker han heller anbefaler en Daniel Wellington.

LES OGSÅ: 10 alternativer til Rolex Submariner