Nettbutikk

Derfor er Richard Mille så vanvittig dyrt

To racerbilsjåfører og en Richard Mille-klokke.
RICHARD MILLE: Et av verdens mest eksklusive klokkemerker. | Foto: Instagram

Derfor er Richard Mille så vanvittig dyrt

To racerbilsjåfører og en Richard Mille-klokke.
RICHARD MILLE: Et av verdens mest eksklusive klokkemerker. | Foto: Instagram
Kan fort koste godt over én million kroner.

Richard Mille er virkelig i vinden om dagen.

Få merker sees oftere på superstjernenes håndledd og bruktverdien er i likhet med Rolex, Patek Philippe og andre ofte høyere enn det klokkene koster nye.

Så hva er det egentlig som gjør Richard Mille-klokkene så ellevilt dyre?

Richard Mille en liten klokkeprodusent. Ifølge Wikipedia kommer det ut rundt 5000 klokker per år fra fabrikken deres i sveitsiske Les Breuleux. Til sammenligning er Rolex i nærheten av én million klokker i året.

Når merket har blitt så populært som det har blitt, er det ikke rart at det er vanskelig å få tak i en RM-klokke og dermed skyter prisene i været.

Men, utsalgsprisene er også særdeles høye. De rimeligste Richard Mill-klokkene koster fortsatt rundt én million kroner i butikk og dette kommer blant annet av arbeidet som går inn i klokkene og materialene som brukes.

RM er kjent for å være svært innovative med tanke på hvilke materialer og teknikker de bruker. En klokke fra Richard Mille kan veie så lite som 40 gram. Det er en tredjedel av en «vanlig» klokke.

LES OGSÅ: – Hadde det stått Patek Philippe på denne skiven ville den kostet 100 eller 200 ganger mer

Komplikasjoner

I tillegg har ofte klokkene fra det 20 år gamle merket avanserte komplikasjoner og som man kan anta er dette dyrt å utvikle og produsere.

Sist, men ikke minst: Folk er villig til å betale for det. Hvis man selv hadde drevet et luksusmerke og folk var villig til å betale en rund million for produktet ditt… Da vet man hvor man hadde lagt seg i pris.

Sett denne?

RM på norske lanker

Selv om Richard Mille er klart mer populært i visse kretser i utlandet har vi også norske celebriteter som smykker seg med produktet.

Skiskytter Johannes Thingnes Bø er sponset av merket og har en unik RM-klokke spesialdesignet bare til han selv. I norske farger, selvfølgelig.

Petter Stordalen er ofte avbildet med det som antas å være en RM55. Den norske Premier League-proffen Joshua King har også en forkjærlighet for Richard Mille.

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!