Nettbutikk

Kjøpe klokke til under 10 000 kroner? Her er fem svært gode forslag

En Seiko-klokke på skinnreim ligger på bordet.
SARB033: En rimelig, men udødelig klassiker fra Seiko. | Foto: Unsplash

Kjøpe klokke til under 10 000 kroner? Her er fem svært gode forslag

En Seiko-klokke på skinnreim ligger på bordet.
SARB033: En rimelig, men udødelig klassiker fra Seiko. | Foto: Unsplash
Noe for enhver smak.

Å skaffe seg en fin klokke å ha på armen trenger ikke koste en formue. Vel så populært som luksusklokker er klokkene som ligger langt lavere i pris. Derfor har vi plukket ut noen rimeligere klokker vi ønsker å fremheve.

Under gir vi deg fem tips til armbåndsur du kan vurdere som koster godt under 10 000 kroner. Her snakker vi mye klokke for pengene!

Hamilton Khaki Field Mechanical

Pris: Ca. 3000 kroner

Ønsker du en litt tøffere klokke anbefaler vi Hamilton Khaki Field Mechanical til rundt 3000 kroner. Denne militærinspirerte feltklokken er mekanisk, men har hele 80 timer gangreserve. Enkel trehåndsklokke som tåler det meste.

Leveres som regel på en grønn NATO-reim og kommer med forskjellige farger på skivene. Hvit er vår favoritt.

Hamilton med hvit skive på håndleddet.
HAMILTON KHAKI FIELD: Her med hvit skive. | Foto: Unsplash

Seiko SARB033

Pris: 5-6000 kroner

En klassisk modell fra Seiko som dessverre har gått ut av produksjon, men som heldigvis er lett tilgjengelig i bruktmarkedet. Meget pen automatisk klokke som passer til de fleste anledninger og som kommer til å koste deg drøye 5000 kroner. Kan brukes på mange forskjellige remmer og finnes også med hvit skive (SARB035).

En Seiko-klokke på skinnreim ligger på bordet.
SARB033: En rimelig, men udødelig klassiker fra Seiko. | Foto: Unsplash

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Tissot PRX

Pris: 3690 (Quartz) / 6900 (Automatisk)

Budsjett-favoritt fra tradisjonsrikt sveitsisk merke. Kom i butikkene nå i 2021 og er en relansering fra en svært lik modell fra 1970-tallet. Integrert lenke og et «kantete» design gjør denne til en sikker vinner blant dem som liker Gerald Genta sitt ikoniske designuttrykk.

PRX er kanskje den mest populære om dagen blant rimeligere klokker. Lages i Quartz-utgave og med Tissots solide Powermatic 80 automatiske urverk. Velg selv ut fra hvilket budsjett du har. Flere skiver til hver variant.

Tissot-klokke ligger.
PRX: En relativt ny modell fra Tissot. | Foto: Tissot

Seiko SKX

Pris: 3-4000 kroner

Det er få merker som tilbyr bedre valuta for pengene enn Seiko og derfor tillater vi oss å ha med to modeller fra japanerne. SKX er ikke den teknisk beste dykkerklokken du får tak i for 3-4000 kroner, men noe like ikonisk i denne priskategorien skal du lete lenge etter. Finnes i 42 mm ved SKX007 (sort skive og bezel) og SKX009 (mørkeblå skive og pepsi-bezel).

Har du mindre håndledd anbefaler vi 38 mm store SKX013. Samtlige SKX-modeller gikk ut av produksjonen for kort tid siden, men er likevel tilgjengelig kliss nye hos flere internasjonale klokkenettsteder som for eksempel Creation Watches.

En Seiko-klokke ligger på bordet.
SEIKO SKX: En ikonisk linje fra japanerne. Her er SKX013. | Foto: Unsplash

Omega vintage

Pris: 3-10 000 kroner

Det finnes utallige fantastiske eldre Omegaer der ute. Og de trenger heller ikke være spesielt dyre. Et kjapt søk på Finn.no med makspris på 10 000 kroner og du vil finne veldig mange fine klokker til en overkommelig sum, enten det er en eldre Seamaster eller kanskje en Constellation.

Har du store håndledd er dette kanskje ikke forslaget for deg ettersom de fleste vil være mellom 32 og 36 millimeter store. Prøv gjerne å få tak i en som har hatt nylig service og du vil spare deg for en stor prosent av klokkens verdi i nærmeste fremtid.

En gammel Omega ligger sidelengs.
VINTAGE OMEGA: Blir sjeldent feil. | Foto: Unsplash

LES OGSÅ: Syv gode alternativer til Rolex Daytona