Nettbutikk

Karl Lagerfelds spesiallagde Royal Oak skal selges for flere millioner, men det er én stor hake…

KARL LAGERFELDT: En av historiens største designere og hans AP Royal Oak.| Foto: Twitter

Karl Lagerfelds spesiallagde Royal Oak skal selges for flere millioner, men det er én stor hake…

KARL LAGERFELDT: En av historiens største designere og hans AP Royal Oak.| Foto: Twitter
– Et ikon brukt av et ikon.

I 2022 er det 50 år siden legendariske Royal Oak fra Audemars Piguet ble lansert. Det feiret nylig AP med å lansere nye varianter av den superpopulære modellen.

Hos auksjonshuset Phillips har de heller ikke tenkt til å la jubileet gå upåaktet hen. De offentliggjorde nylig en auksjon ved navn «The Royal Oak 50th» som går av stabelen i Geneve 6. mai.

88 sjeldne, kompliserte, viktige og godt bevarte Royal Oak-modeller vil da gå under hammeren.

Blant dem er det som antas (legg merke til formuleringen) å være en av Karl Lagerfelds PVD-sort-fargede Royal Oak-modeller. Den mangeårige Chanel-designeren var kjent for sine sorte Royal Oak-klokker og har blitt avbildet med en slik på håndleddet mange ganger i flere forskjellige epoker.

– Et ikon brukt av et ikon. Det finnes ingen andre måter beskrive denne kjente svarte klokken på. En klokke som på mange måter startet trenden for sorte og spesialtilpassede klokker. Og denne klokken fikk ikke mindre vind i seilene av at eieren døde i 2019, skriver Monochrome Watches.

LES OGSÅ: Kom med tirade etter at Patek Philippe lanserte sin siste Nautilus 5711-utgave

Haken

Alt dette høres sikkert vel og bra ut, men det finnes en stor hake ved klokken som er estimert til å bli solgt mellom 100 og 200 000 sveitsiske franc. Rundt regnet tilsvarer det mellom én og to millioner kroner, men ikke bli overrasket om den går høyere enn dette.

Det som derimot kan holde prisen nede er at det ikke finnes noen konkrete bevis på at denne klokken faktisk tilhørte Karl Lagerfeld. Modellen, en Royal Oak Jumbo med referense 5402ST, er riktig med tanke på hva han har blitt avbildet med og den konkrete klokken ble kjøpt i Italia tidlig i 1974 da Lagerfeld bodde der. Den dukket så opp på markedet i 1995 og har vært i samme samling i over to tiår.

– Den tyske kreative lederen, moteskaperen, artisten og fotografen ble sett med forskjellige PVD-fargede Royal Oak-modeller i forskjellige størrelser som han ofte ga videre til venner og samarbeidspartnere, skriver Monochrome Watches.

– Phillips forklarer at stedet klokken har blitt levert og brukssporene man kan se på klokken gjør at Phillips sine eksperter mener denne klokken har vært eid av Lagerfeld.

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?