Nettbutikk

Liste: De beste Rolex-investeringene i 2022

En Rolex-klokke ligger.
ROLEX MILGAUSS: Referanse 116400GV med sort skive. | Foto: Rolex.com

Liste: De beste Rolex-investeringene i 2022

En Rolex-klokke ligger.
ROLEX MILGAUSS: Referanse 116400GV med sort skive. | Foto: Rolex.com
Chrono24 kommer med sine spådommer.

Selv om noen klokke-entusiaster ikke liker å innrømme det, er det mange klokker som kan være gode investeringer. Spesielt Rolex har vist seg å gi god avkastning – i hvert fall om du får tak i en ny fra butikk til listepris eller har sittet på en klokke lenge.

På tampen av fjoråret publiserte Chrono24 en video om det de mente var de fem beste Rolex-investeringene for 2022.

– Den dårlige nyheten er at Rolex-klokker er veldig dyre og vanskelig å få tak i. Den gode nyheten er at ikke alle modeller er blitt dyre og vanskelig å få tak i. Ennå. Tro det eller ei er det fortsatt referanser som har blitt oversett, sier Thomas hos Chrono24 sitt New York-kontor.

– Det handler om å lete der ikke alle gjør det. Mange vil enten ha det siste og beste eller vintage. Det betyr at det midt i mellom blir litt glemt. Rolex er verdens mest populære klokkemerke. Så selv om disse modellene blir oversett i dag er sjansene stor for at de vil gå opp i pris over tid.

Under ser du listen:

1. Submariner, ref. 114060 (No date)

– I slutten av 2020 kom Rolex ut med 124060 som har litt annen form og fasong (samt oppgraderte urverket, jou.anm). Om du ikke bryr deg med å ha det siste og beste: Gå for 114060! Den nye referansen starter på rundt 120 000 kroner, mens den gamle begynner på rundt 95 000. Du får fortsatt en Rolex og en fantastisk dykkerklokker, men sparer 20 000 tusen kroner.

Rolex Submariner sammen med kamera og annet utstyr
ROLEX SUBMARINER: Rolex sin ikoniske dykkerklokke. | Foto: Unsplash

LES OGSÅ: Samtlige Rolex-modeller rangert fra best til verst

2. Sea-Dweller, ref. 16600

– Fetteren til Submariner. Fordi dette er en Sea-Dweller og ikke en Submariner kan den fort bli litt oversett. Samtidig er det en eldre referanse og dette er gode nyheter prismessig.

– Personlig syns jeg ikke denne får «kreden» den fortjener. 40 millimeter i diameter er en fin størrelse – den nye med 43 millimeter er vesentlig større. Den nye ligger på rundt 140 000 kroner brukt, mens 16600 starter på 90 000 cirka.

3. Milgauss, ref. 116400GV (sort skive)

– Vi snakker spesifikt om den sorte skiven, men hele Milgauss-linjen er litt oversett. Den er også litt underpriset. Denne er neppe på topp fem-listen til folk som leter etter en Rolex. Det er gode nyheter om du liker å ha noe annerledes enn alle andre.

– Den med blå skive er mest populær, men den med sort skive er mer rolig og allsidig. Den sorte er også rimeligere enn den blå. Disse kan kjøpes for under 80 000 kroner.

Tett på en Rolex-klokke.
CLOSEUP: Rolex Milgauss med sort skive. | Foto: Rolex.com

4. Oyster Perpetual, ref. 114300

– Denne referansen lages ikke lenger. Prisene på de nye Oyster Perpetual-modellene har bare gått opp, opp, opp. I dag ser vi derimot på forrige generasjon. Denne 39 millimeter store klokken fås også i mange farger, men spesielt de litt mer nedtonede fargene er bra. Dette er også den rimeligste referansen på listen (starter på 75 000 kroner, jou.anm).

5. GMT Master 2, ref. 116710LN

– Mange tenker på Pepsi, Batman eller Rootbeer når de tenker på GMT Master 2. Denne LN-versjonen har ikke noe kallenavn og kanskje er det derfor den er så rimelig? Den har akkurat de samme kvalitetene som de andre mer populære modellene, men denne helsorte er en bedre «deal». Nå ligger den på rundt 120 000 kroner og den går sannsynligvis opp i pris fremover. 120 000 kroner er selvfølgelig mye penger, men det er mye mindre enn for eksempel Pepsi og Batman.

Under kan du se videoen fra Chrono24 hvor de forklarer mer om hver enkelt modell.

Har du sjekket ut vår nettbutikk? Fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Sett denne?