Nettbutikk

Mener det er et stort problem med Rolex sin rimeligste modell

En emoji ligger over skiven på en Rolex-klokke.
ROLEX-KASSE: En emoji dekker en Rolex Oyster Perpetual 36. | Foto: Rolex.com

Mener det er et stort problem med Rolex sin rimeligste modell

En emoji ligger over skiven på en Rolex-klokke.
ROLEX-KASSE: En emoji dekker en Rolex Oyster Perpetual 36. | Foto: Rolex.com
Egentlig en perfekt «one watch collection».

Selv om Rolex-klokker kan koste vanvittig mye (spesielt i annenhåndsmarkedet), er de langt fra det dyreste merket i luksusklokkenes verden.

Deres innstegsmodell Oyster Perpetual koster noe over 50 000 avhengig av hvilken størrelse du går for – det er samme som for eksempel Breitling Superocean Heritage og Omega Seamaster. Og mindre enn Speedmaster.

Til sammenligning koster Patek Philippe sin rimeligste modell nærmere 200 000 kroner. Hvilken, lurer du på? Både Aquanaut og Calatrava ligger på rundt 200 000 kroner hos forhandler.

Uansett: Det er fortsatt ikke bare-bare å få tak i en OP, som den kalles, til drøye 50 000 kroner.

Nærbilde av en Rolex med turkis skive.
OYSTER PERPETUAL: Rolex OP36 med Tiffany-blå skive. | Foto: Rolex.com

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Stort problem

Tilgjengeligheten og bruktprisen mener YouTuber Jenni Elle er et stort problem med klokken. Oyster Perpetual kan nemlig fort koste det dobbelte i annenhåndsmarkedet.

– Denne modellen kan ikke lenger bli kalt en perfekt innstegsklokke. For noen dager siden spurte noen meg om hva som er den perfekte «én-klokke-kolleksjonen». Min første tanke var umiddelbart Rolex OP. For meg er den ikke bare en fantastisk allround-klokke, men også perfekt om man skal starte sin reise innenfor luksus-ur eller Rolex, sier Elle som selv har 36 millimeter-utgaven med rosa skive.

– Den har en herlig kasse, mange skiver å velge mellom, en komfortabel lenke og en god lås og du får et veldig bra urverk som vanligvis sitter i klokker til dobbel eller trippel pris… Teknisk sett huker den av alle boksene, men i praksis blir alt annerledes. De harde fakta er jo de samme – likevel er det ikke riktig å kalle den et godt valg lenger. Man får jo ikke kjøpt den! Da blir det ikke lenger en innstegsmodell når ingen får tak i den til listepris.

Sett denne?

Under kan du se og høre Jenni Elles betraktninger.

LES OGSÅ: Tre Patek Philippe-modeller til under 100 000 kroner