Nettbutikk

Samtlige Rolex-modeller rangert fra best til verst

Tre Rolex-klokker stående med terning på toppen.
ROLEX-TRIO: Sea-Dweller, Cellini og Yacht-Master. | Foto: Rolex.com

Samtlige Rolex-modeller rangert fra best til verst

Tre Rolex-klokker stående med terning på toppen.
ROLEX-TRIO: Sea-Dweller, Cellini og Yacht-Master. | Foto: Rolex.com
Uhøytidelig kåring fra oss i Klokkr.

Hvilken modell er egentlig den beste fra Rolex? Og hvilken er den verste? Det er det trolig like mange svar på som det finnes mennesker i verden, men under har vi i Klokkr rangert hvilke modeller vi syns er de beste.

Skalaen går fra seks til én, hvor seks øyne på terningen er udødelige klassikere, mens terningkast én er klokker som ikke treffer vår smak.

Fortell oss gjerne hvilke modeller du ville rangert annerledes enn oss! Hele utvalget kan sees på Rolex sine hjemmesider.

Submariner (6 av 6)

Får man en mer tidløs og klassisk klokke? Submariner har alt man kan forvente fra en moderne klokke fra et stort merke. Passer til det aller meste og det er mange år siden folk stusset over at man brukte denne klokken til dress. Populariteten må være det eneste minuset – du kommer nemlig ikke til å være alene om å eie en Submariner.

+ Tidløs
+ Tåler mye
+ Fantastisk justerbar lås

– Ekstremt populær og sjansen er stor for at du møter mange med lik klokke som deg

Rolex Submariner sammen med kamera og annet utstyr
ROLEX SUBMARINER: Rolex sin ikoniske dykkerklokke. | Foto: Unsplash

Day-Date (6 av 6)

Nok en ikonisk klokke. Skal du ha en gullklokke så bør Day-Date være svært høyt oppe på listen. Komplikasjonene med dag og dato er tross alt ganske nyttig. Klokken i helgull tåler også det meste en gullklokke kan tåle og er vanntett ned til 100 meter.

+ Klokken for ledere og statsministere
+ Vanntett og robust på tross av at det er en gullklokke
+ Nyttige komplikasjoner
+ Skjult lås

– Svært dyr

Rolex i hvitt gull liggende.
DAY-DATE: Her i hvitt gull og 40 millimeter. | Foto: Rolex.com

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Daytona (5 av 6)

Rolex sin aller mest opphausede klokke når ikke helt opp, men det er jammen ikke langt unna. Får ørlite trekk for å være utrolig «hypet» i 2022, noe annenhåndsprisene og tilgjengelighet hos AD reflekterer. Enten du liker hvit eller sort skive er denne utrolig fin og en klokke som garantert holder sin verdi de neste 50 årene også. Kronograf-funksjonen er ikke den minst praktiske komplikasjonen man kan ha på en klokke heller.

+ Perfekt kassedesign
+ Ikonisk
+ Lekker både på lenke og gummi

– Enormt hypet
– Lite lesbar skive
– Ikke dato

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

Sett denne?

GMT-Master 2 (5 av 6)

Nesten like ikonisk som Submariner. Finnes nå for det meste i flerfarge-kombinasjoner (Pepsi, Batman og Rootbeer) og derfor føles den kanskje ikke like klassisk? Stort pluss for å være tilgjengelig på både oyster- og jubilee-lenke. GMT-funksjonen lar deg følge med på to tidssoner – noe som faktisk er ganske praktisk.

+ Tilgjengelig på både oyster- og jubilee-lenke
+ Klassisk, men moderne design
+ Nyttig GMT-komplikasjon
+ Størrelse som passer de fleste håndledd

– Veldig vanskelig å få tak i
– Finnes ikke lenger i helsort i stål

Tre Rolex-klokker med forskjellige farger.
ROLEX GMT-MASTER 2: Her med Batman, Pepsi og Rootbeer. | Foto: Rolex.com

Datejust (5 av 6)

Kanskje den mest allsidige Rolex-modellen. Passer til ALT! Pentøy, regntøy, dress og grilldress. Kombinasjonen med riflet bezel og jubilee-lenke drar den mot den penere enden av skalaen, mens oyster-lenke og glatt bezel gjør den mer sporty. Du finner garantert en kombinasjon og størrelse som passer for ditt håndledd.

+ Bade pen og sporty
+ Passer til alt
+ Finnes i utallige kombinasjoner

– Litt lite spennende

Rolex-klokke i klokkeboksen sin.
KLASSISK: Rolex Datejust. | Foto: Unsplash

Sky-Dweller (4 av 6)

Rolex sin mest kompliserte klokke. Har både «annual calendar» og GMT-funksjon som er pakket inn i en ganske tøff, men pen pakke. Det skal selvfølgelig få den hyllesten den fortjener, men størrelsen gjør den vanskelig å bære for en stor andel av befolkningen (42 mm i diameter og 14 mm tykk).

I tillegg har den mange patenter som blant annet gjør at man stiller på bezelen for å operere kronen til å justere de forskjellige funksjonene. Kunne fort endt vesentlig høyere opp på listen om den for eksempel hadde kommet i 36 eller 40 millimeter-utgave. Stort pluss at den nå også er «tilgjengelig» med jubilee.

+ Komplisert og tøff
+ Fine skivefarger
+ Tilgjengelig på både oyster-, jubilee og oysterflex-lenke (finnes også med skinnreim på bruktmarkedet)

– Relativt dyr
– Noe rotete skive

En Rolex-klokke på bordet.
SKY-DWELLER: Rolex sin mest kompliserte klokke. | Foto: Rolex.com

LES OGSÅ: Dette er forskjellen på Rolex Kermit, Hulk og Starbucks

Yacht-Master (4 av 6)

Yacht-Master kan gjerne sees på som en leken og mer raffinert versjon av Submariner. Istedenfor keramisk bezel har den bezel i platinum. Dette gjør også at den er vesentlig dyrere enn Submariner på tross av at den er mindre vanntett. «YM» har et slankt kassedesign og er mindre firkantet enn sine søsken. Vi liker den spesielt godt med blå skive. Gullmodellene på gummilenke er også nydelige.

+ Ganske eget design i Rolex-familien
+ Bærer fint og passer de fleste håndledd

– Dyrere enn sine søsken
– Gummilenke kun på modellene i gull

Tett på en Rolex-klokke.
YACHT-MASTER: Rolex sin båtsport-klokke. Her med grå skive. Ofte referert til som «White Walker». | Foto: Rolex.com

Sea-Dweller (4 av 6)

En av de barskeste modellene. Dessverre finnes denne nå kun i 43 millimeter i diameter og sammen med tykkelsen gjør det den uaktuell for de fleste håndledd. Tidligere fantes den i 40 millimeter og ble da regnet som et godt alternativ til Submariner. Slik er det altså ikke helt lenger.

Likevel er det mye i historie i Sea-Dweller-linjen og Rolex tok nylig tilbake den røde skriften på skiven. Puristene vil at «SD» ikke skal ha forstørrelsesglasset over datoen, slik den har nå. Kudos til Rolex for å gjøre helium-ventilen mindre synlig enn for eksempel Omega Seamaster. Passer denne håndleddet ditt er dette uten tvil en tøff klokke.

+ Tøff og barsk
+ Meget vanntett
+ Fantastisk justerbar lås

– Stor og tykk
– Mange vil ha SD uten cyclops

En Rolex-klokke ligger på bunnen av havet.
SEA-DWELLER: En av Rolex sine tøffeste og mest kapable modeller. | Foto: Rolex.com

Explorer 1 (3 av 6)

Den enkleste sportsmodellen til Rolex. Dét må du like for at denne modellen skal gi mening. Blir ofte omtalt som sportsmodellen til den sveitsiske giganten som går mest under radaren. Er tilbake igjen på 36 millimeter i diameter etter noen år på 39. Vi føler den nye varianten ble litt vel liten og bærer minst av samtlige i denne størrelsen fra Rolex. En fin og enkel klokke som passer til det meste. Muligens med unntak av smoking.

+ Sporty og lite prangende
+ Robust
+ Nydelig skive

– Ikke dato
– Kan fort bli for liten for mange

Rolex Explorer ligger på is.
ROLEX EXPLORER 1: Her i Two Tone med referanse 124273. | Foto: Rolex.com

Milgauss (3 av 6)

Milgauss er en modell som muligens har utspilt sin rolle. Den le først og fremst laget for å stå imot magnetisme. Det begynner å bli ganske standard for de fleste klokker. Det fargede glasset er derimot mer aktuelt. Milgauss anno 2022 er en modell som skaper mye diskusjon. Den lynaktige sekundviseren og de mange sterke fargene (lyseblå, oransje og grønn) er relativt kontroversielle. Midt på treet fra oss.

+ Unikt og annerledes design
+ En klokke man ikke ser så ofte

– Verken dato eller annen nyttig komplikasjon
– «Gammelt» urverk med kortere gangreserve

En Rolex-klokke med blå skive ligger.
ROLEX MILGAUSS: Laget for å være motstandsdyktig mot magnetisme. | Foto: Rolex.com

Oyster Perpertual (3 av 6)

Det er kanskje rart å gi Datejust en femmer og Oyster Perpetual tre. Oyster Perpetual er rett og slett en Datejust uten dato, men i motsetning til sin storebror er det færre valgmuligheter. Den kommer for eksempel kun på oyster-lenke og kun med glatt bezel. Samtidig finnes den i størrelse for både ham og henne.

Hele linjen tok seg mye opp da Rolex lanserte mange nye, spennende farger i 2020. Finner du en skive du liker er «OP» en perfekt «one watch collection». Den turkise skiven har fått kultstatus og selges for mange ganger nypris brukt.

+ Meget god klokke for nybegynnere
+ Passer til de fleste anledninger
+ Finnes i mange størrelser og skivefarger

– Noe kjedelig
– Skal være innstegsmodell, men har også blitt ekstremt vanskelig å få tak i hos AD

Nærbilde av en Rolex med turkis skive.
OYSTER PERPETUAL: Rolex OP36 med Tiffany-blå skive. | Foto: Rolex.com

Explorer 2 (3 av 6)

Explorer 2 omtales ofte som den «glemte» sportsmodellen fra Rolex. I hvit har den et stort særpreg og er veldig pen, men med sort skive er den et stykke bak de andre sportsklokkene til Rolex. Istedenfor bezel av keramikk har den aluminium rundt glasset og denne kan få riper veldig lett. GMT- og datofunksjon trekker derimot opp. Det siste tiåret har størrelsen vært relativt stor og vi mistenker at den ville stått høyere i kurs om den gikk ned til 40 millimeter i diameter igjen.

+ Nyttige komplikasjoner
+ En av få sportsmodeller som er tilgjengelig med hvit skive

– Stor
– Ikke særlig pen med sort skive

To Rolex-klokker på hvit bakgrunn.
ROLEX EXPLORER 2: Finnes med både hvit og sort skive. | Foto: Rolex.com

Deepsea (2 av 6)

Et monster av en klokke. Deepsea vil være nærmest umulig å bære for de fleste håndledd, men om du først har store armer kan du for så vidt bære den med stolthet. Spesielt James Cameron-utgave med blå og sort skive er fin.

Les mer her: Derfor har denne Rolex-modellen fått kallenavn etter en Hollywood-stjerne.

For 99 av 100 vil dette være en ubrukelig klokke i ordets rette forstand, men om man ønsker seg ned til 3900 meters dyp er dette Rolex sin mest vanntette klokke.

+ Du møter neppe en med lik klokke
+ Kul med James Cameron-skiven
+ Ingen cyclops (slik mange vil at Sea-Dweller skal være)

– Enormt stor og tykk
– Dyr
– Mye tekst på skiven

Nærbilde av en Rolex Sea-Dweller Deepsea.
ROLEX 126660: Sea-Dweller Deepsea med James Cameron-skive. | Foto: Rolex.com

Air-King (2 av 6)

Air-King var historisk en liten, nett og klassisk klokke på 34 millimeter i diameter. Slik er det ikke lenger. Den moderne Air-King er nemlig langt fra sitt opphav. Her snakker vi den eneste modellen med Rolex-grønn skrift på skiven og den eneste modellen med gul Rolex-krone på skiven.

Har ofte blitt sett på som den stygge andungen i Rolex-familien, men modellen sitt særpreg kan fort gjøre den til et fremtidig samlerobjekt.

+ Annerledes utseende
+ Pent kassedesign (samme som Milgauss)

– Litt rotete skive
– Har den minst gode låsen
– Ingen spesielle trekk til sin forgjenger
– Svak lume

En Rolex-klokke ligger.
ROLEX AIR-KING: Referanse 116900. | Foto: Rolex.com

Cellini (2 av 6)

Finnes i tre varianter: Moonphase, Date og Time. Månefasen er vår favoritt, men generelt kan man si at Cellini er alt du ikke forbinder med Rolex. De er ikke vanntette, de kommer ikke på lenke og de er ikke i stål.

Skal du bruke et par hundretusen på en ordentlig penklokke anbefaler vi deg å se til andre merker enn Rolex. Eventuelt på noen av modellene over. Rolex er rett og slett ikke et høyhorologi-merke.

Et bruktkjøp kan i større grad forsvares – Cellini er nemlig en av svært få Rolex-linjer som selges godt under nypris brukt.

+ Edruelig annenhånds priser
+ Tross alt pene klokker

– Ikke vanntett
– Ingen lenkealternativer
– Uforholdsmessig dyr hos AD

En stående penklokke fra Rolex.
ROLEX CELLINI: Her med månefase. | Foto: Rolex.com

Pearlmaster

For mye av det gode. Disse diamantbesatte modellene er neppe tiltenkt det europeiske markedet og du skal ha tjent rimelige mange millioner i Lotto for å forsvare et kjøp av denne modellen.

Vi overlater resten av begrunnelsen til bildet under.

+ Lenken er den eneste av sitt slag
+ Du treffer neppe noen andre med lik klokke på armen
+ Utseendet passer for svaksynte…

– Lite pen
– For mye diamanter
– Dyr

En diamantbesatt Rolex.
ROLEX PEARLMASTER: For de spesielt interesserte… | Foto: Rolex.com

Yacht-Master 2

Denne regatta-klokken er verken veldig praktisk eller særlig pen. I tillegg er den stor og er med sine 44 millimeter i diameter den største klokka i sortimentet.

Basismodellen i stål koster nærmere 200 000 kroner i butikk og klokkens design og bruk forsvarer ikke prisen ifølge vår mening. Den mest harry klokken fra Rolex?

+ Blå og hvit-fargen funker bra sammen
+ Unik komplikasjon

– For stor
– Prangende
– Lite praktisk og vanskelig å lese av tiden
– Stiv pris

En stor Rolex-klokke ligger på grå bakgrunn.
STOR: Rolex Yacht-Master 2 er merkets største modell. | Foto: Rolex.com

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!