Nettbutikk

Selge klokke på Finn.no? Her er tre tips til hvordan du gjør et best mulig salg

Omega-klokke på armen og to Finn-annonser.
FINN.NO: Et godt sted å selge klokker. | Foto: Unsplash / Finn.no

Selge klokke på Finn.no? Her er tre tips til hvordan du gjør et best mulig salg

Omega-klokke på armen og to Finn-annonser.
FINN.NO: Et godt sted å selge klokker. | Foto: Unsplash / Finn.no
Flere ting det er lurt å tenke over.

Finn.no er en meget god markedsplass. Også når det kommer til klokker.

I denne artikkelen advarer vi ikke mot falske klokker og hva må passe på når du kjøper, men heller om hvordan de kan selge best mulig på Finn.no.

Klokker og ur er en svært populær kategori på Finn og Rolex var det femte mest søkte på hos Finn i 2020. Kun slått av sofa, sykkel, hagemøbler og spisebord. I Oslo er det faktisk helt oppe på tredjeplass.

Med andre ord når du ut til mange mennesker om du legger ut en klokke på Finn og da kan det være lurt å lese tipsene under slik at din annonse skiller seg ut på en positiv måte.

1. God og ærlig beskrivelse

En god og detaljert beskrivelse av klokken er definitivt verdt å bruke tid på. Da slipper du nemlig å besvare spørsmål om dette på meldinger flere ganger.

Skriv gjerne når og hvor den er kjøpt ny, hvor lenge du har hatt klokken, servicehistorikk, stand, hvilket tilbehør som medfølger, MVA-situasjon og hvorfor du selger.

I tillegg kan det være lurt å ta høyde for at alle ikke er like klokkeinteresserte som våre lesere. Skriv derfor gjerne litt om modellen og dens fordeler og ulemper. Selv om du vet at den nye Omega Seamaster 300 kun kommer i 42 millimeter størrelse er det ikke sikkert alle på Finn vet det. Slike spesifikasjoner kan man gjerne bare kopiere fra produsentens nettside.

Skriv også gjerne hvor du holder til i landet og hvor mobil du er. Dersom du bor i et mer grisgrendt strøk kan du gjerne presisere hvordan du ønsker å sende klokken og hvem som skal betale for det.

Hvordan du ønsker å ta betalt bør også komme tydelig frem hvis dette er viktig for deg.

Omega Seamaster med hvit skive liggende.
OMEGA: Seamaster 300 med hvit skive. | Foto: Omega

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

2. Pris og strategi

Etter at du har undersøkt hva andre har lagt ut tilsvarende klokker for på Finn.no, Chrono24, Tidssonen og lignende bør du også prøve å finne ut hvilken pris klokken faktisk har blitt solgt for.

Dette kan du gjøre ved å sjekke auksjonresultater hos for eksempel Klokkeriet eller Blomqvist (husk å legge på hammerslagsgebyr i så fall). Et annet lite tips er å legge tilsvarende klokker som favoritt på Finn.no og se hvor fort de blir solgt. Hvis en klokke blir solgt kort tid etter den er lagt ut er det rimelig å anta at selger har slått til på et tilbud i nærheten av prisantydning istedenfor å vente på et bedre tilbud.

Hvor god tid du selv har spiller også inn. Ønsker du å selge klokken raskt bør du legge deg lavere i pris enn om du har god tid og bare vil sjekke om du kan få den prisen du mener det er verdt å gi slipp på klokken for.

Dersom det er uaktuelt for å gå under prisantydning kan du gjerne presisere dette i annonsen din. På den måten minimerer du trolig antall skambud (ja, de kommer uansett).

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

3. Ta gode bilder

Dette er kanskje det aller viktigste punktet.

Gode bilder er svært beskrivende. Ta gjerne et tosifret antall bilder og aller helst i dagslys. Fremhev hakk og riper, så slipper du å holde visning for en med ripe-fobi.

Å legge til bildebeskrivelser kan også være lurt. Husk å ta bilder av tilbehør og kvitteringer også om du har dette!

Målet med både dette dette punktet og punkt én er at ikke potensielle kjøpere skal ha ett eneste spørsmål etter å ha lest beskrivelsen og sett bilder. Da sparer man alle parter for tid og får forhåpentligvis ut mest mulig av et salg.

Rolex-klokke i klokkeboksen sin.
KLASSISK: Rolex Datejust. | Foto: Unsplash

Bonustips: Ekstra søkeord

Et siste tips er å inkludere noen ekstra søkeord i artikkelen.

Dette kan gjøres elegant ved å nederst i annonsen skrive «Søkeord:» og fylle inn det man tenker at folk søker på og som passer den gitte klokken. Skriver du kun modellnavn og ikke penklokke, gullklokke eller sportsklokke er det ikke sikkert at du når frem til alle potensielle kjøpere.

Du kan til og med inkludere feilstavede navn og ord. Du kan være trygg på at det søkes etter både Patek Philippe, Patek Philipe og Patek Phillipe… (Ja, det er førstnevnte som er riktig).

En Breitling-klokke ligger på en PC.
BREITLING COLT: Her med kronograf. | Foto: Unsplash

LES OGSÅ: Herman Flesvig om klokkekjøpet: – Da fattern så den tror jeg han mista enda mer hår på hodet

Sett denne?