Nettbutikk

Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

Slik får du (kanskje) kjøpt Rolex ny i butikk

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash
Til listepris.

Etterspørselen er langt høyere enn tilbudet når det kommer til Rolex. På grunn av dette kan det være svært vanskelig å få tak i en ny Rolex-klokke i butikk.

På bruktmarkedet er det mange modeller som selges for flere titusener mer enn det som er prisen hos forhandler. Derfor kan det være fristende å forsøke å bli en av de heldige som får tak i en flunka ny fra fabrikken.

Uansett er det slik at den sveitsiske giganten pumper ut nærmere én million klokker i året. I motsetning til hva man kan få inntrykk av er det jo faktisk sånn at disse klokkene sendes ut til forhandlerne. Under gir vi litt mer innsikt i hvordan du kan være en av dem som får tak i en klokke til nypris.

Valg av materiale

Først og fremst er det lange ventelister på noen Rolex-modeller. Spesielt sportsmodellene i stål er veldig populære. Et godt tips kan derfor være å velge enten helgull eller two tone, om du ønsker eller kan leve med det.

Det er ofte noen modeller i monterne fra Rolex og disse er som regel tilgjengelig for salg der og da. De senere årene er det modellene av edle metaller som typisk finnes i butikkhyllene og dersom du for eksempel ønsker en Submariner eller Datejust i stål og gull eller helgull skal dette være mulig å få tak i med litt ventetid.

– Det er jo enkelte modeller det er større etterspørsel etter enn det faktisk produseres. Da klarer ikke vi heller alltid å hjelpe kunden, har Halvor Bjerke i (ja, du gjettet riktig) Urmaker Bjerke tidligere uttalt til TV 2.

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Størrelse og modeller

Det er i hovedsak tre linjer fra Rolex som er superpopulære: Submariner, GMT-Master 2 og Daytona. For all del, Sky-Dweller, Explorer, Sea-Dweller og Yacht-Master er også populære modeller, men ofte hos dem som er litt mer klokkeinteresserte enn snittet.

Dersom du ikke har et utrolig godt kundeforhold fra før (eller kjempeflaks) er det svært lite sannsynlig at du vil klare å få tak i en av de tre mest populære modellene ny. Da ville du kanskje ikke lest denne artikkelen uansett…

Men, om man ser på andre modeller som for eksempel Milgauss og Air-King er disse vesentlig enklere å få tak i. Det betyr ikke at det bare er å valse inn i butikken å forvente at de lar deg kjøpe en av disse, men sjansene er drastisk høyere her.

Det samme gjelder størrelse. Kanskje passer det deg egentlig like godt med en 37 millimeter Yacht-Master som en 40 millimeter. Eller en 36 millimeters Datejust istedenfor den mer populære og 41 millimeter store Oyster Perpetual med turkis «Tiffany»-skive? Mange vil også helt fint kunne gå ned til 34 millimeter og på disse modellene er det mye mindre trykk.

Sett denne?

Vær tålmodig

I likhet med mange andre eksklusive klokkemerker ønsker Rolex at sluttkunden er de som har intensjon om å faktisk bruke og eie klokken i lang tid.

Fortell gjerne din AD om hvorfor du ønsker deg nettopp denne modellen og om det for eksempel er knyttet opp til et jubileum eller en annen stor livshendelse. Om du får tak i en Sky-Dweller til 50-årsdagen din er det mindre sannsynlig at forhandleren finner samme klokka på Finn.no etter en måned.

I tillegg er det ikke til å legge skjul på at det kan være fordelaktig å kjøpe andre mer tilgjengelige klokker i samme butikk som du ønsker skal selge deg en Rolex. Litt av poenget er å la butikken bli kjent med deg som kunde.

Husk at om du skulle få nei på en forespørsel betyr det ikke nødvendigvis at det heller ikke går i fremtiden. Har du flaks vil det akkurat ha åpnet seg en plass opp på ventelisten når du spør for andre eller tredje gang.

LES OGSÅ: Så mye tjener en urmaker i Norge

Bruk hele landet

Det finnes flere Rolex-forhandlere enn bare Urmaker Bjerke.

Sjekk de forskjellige butikken, slå på tråden, send en mail eller aller helst: Ta deg en tur innom. Ikke forvent å få drømmeklokken i løpet av uken, men hør med dem hvilke muligheter som finnes.

Om man ser forbi Urmaker Bjerke er det flere av de norske Rolex-forhandlerne som ikke opererer med ventelister. Praksisen er at de rett og slett setter ut nyankomne klokker i butikkvinduet og så gjelder førstemann til mølla-prinsippet. Det er i hvert fall dette som blir kommunisert til offentligheten.

Ikke flipp

Som vi har vært innom – Rolex og deres forhandlere er ikke spesielt glad i kjøpere som selger klokken til langt over listepris kort tid etter at de har fått tak i klokken. Det samme gjelder urmakerforretningene i Norge.

Dersom du får tak i et ekslusivt ur vil vår klare oppfordring være å beholde denne klokken i flere år og på den måten signalisere at du faktisk ønsker å eie klokkene du kjøper.

Nærbilde av skiven til en Rolex.
ROLEX-LOGOEN: Her avbildet på skiven til en Submariner. | Foto: Unsplash

LES OGSÅ: Kong Harald har brukt samme klokke nesten hver dag i 60 år. Ikke overraskende er det en Rolex