Nettbutikk

Derfor er ikke landslagets «gullklokke» lenger i gull

Fotballspillere viser frem klokker.
LANDSLAGSSPILLERE MED GULLKLOKKA: Kristoffer Ajer (fra venstre), Martin Ødegaard, Martin Linnes og Alexander Sørloth. | Foto: Instagram

Derfor er ikke landslagets «gullklokke» lenger i gull

Fotballspillere viser frem klokker.
LANDSLAGSSPILLERE MED GULLKLOKKA: Kristoffer Ajer (fra venstre), Martin Ødegaard, Martin Linnes og Alexander Sørloth. | Foto: Instagram
Rundt 100 år gammel tradisjon.

En lang landslagstradisjon i Norge er at alle som runder 25 kamper med flagget på brystet får Gullklokka.

– Gullklokka er en hedersbevisning som deles ut til alle norske landslagsspillere i fotball som når 25 kamper for det norske A-landslaget. Gullklokka deles ut av Norges Fotballforbund. Gunnar Andersen var den første spilleren nådde denne milepælen, da han spilte sin 25. landskamp 29. juni 1919, skriver Wikipedia.

Videre står det at over 150 spillere har fått den på herresiden, mens det er rundt 60 kvinnespillere som har oppnådd det samme. Mottakeren av gullklokka får også gratis tilgang til alle NFFs arrangementer livet ut.

I korte perioder har kravet for å få hedersbeviset 50 kamper istedenfor. For spillere som debuterte på landslaget etter 11. april 2019 er kravet nå 50 kamper.

Det betyr at Kristoffer Ajer, som nylig mottok gullklokka, fikk sin etter 25 kamper, mens for eksempel Erling Braut Haaland må spille dobbelt så mange for å få sin.

– Det er en utmerkelse som skal henge høyt, og da må den stå i stil med antall kamper man spiller. Det er betydelig flere landskamper nå enn tidligere, har NFF-direktør Nils Fisketjønn tidligere uttalt til VG.

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Ikke lenger i gull

Som det fremkommer av navnet var gullklokka laget i gull, men slik er det ikke nå lenger.

Ifølge Bjerke-magasinet som ble sluppet på tampen av 2021 var det før i tiden ofte en klokke i gull fra Rolex eller Omega spillerne fikk. Nå for tiden er det en Tag Heuer Chronograph Calibre 16 med blå skive som gjelder for herrene. Kvinnene får en mer feminin modell.

NFF har et offisielt samarbeid med Norges-avdelingen til Tag Heuer og grunnen til at man har gått bort fra en pen gullklokke skal være at de ofte ble liggende som trofeer bortgjemt i bankbokser og skap.

Istedenfor har man da valgt en klokke som passer bedre til hverdagsbruk og som passer en aktiv livsstil.

P.S I næringslivet er det også vanlig å få en lignende utmerkelse. Ofte da etter 25 års innsats.

LES OGSÅ: Klæbo med svindyrt klokkekjøp: – Det var en trøstepremie til meg selv

Sett denne?