Nettbutikk

Finansavisen spår ny klokketrend: – Det skjer et skifte i smaken hos dagens klokkekjøpere

En mann sjekker klokka.
SJEKKER KLOKKA: Ikke nødvendigvis for å lese tiden, men for å beundre klokkens utseende. | Foto: Pixabay

Finansavisen spår ny klokketrend: – Det skjer et skifte i smaken hos dagens klokkekjøpere

En mann sjekker klokka.
SJEKKER KLOKKA: Ikke nødvendigvis for å lese tiden, men for å beundre klokkens utseende. | Foto: Pixabay
Mener å se en endring.

Klokkemarkedet er glohett og interessen for klokker har knapt vært større. I bransjen er man klar over at klokketrender kommer og går, men det er rimelig å si at trendene har vært stabile de siste årene. Spesielt om man ser bort fra at alle skulle lage grønne og blå skiver en periode.

Nylig publiserte Finansavisen en artikkel hvor de argumenterer for at en ny trend er i ferd med å spre seg i klokkeverden.

På starten av 2000-tallet var det veldig populært med store, breiale klokker (les: 48 millimeters Breitling, for eksempel) – nå tror derimot Finansavisen at trenden fremover kommer til å være små klokker.

– Det skjer et formskifte i smaken hos dagens klokkekjøpere, skriver de.

– Bare se hvor ekstremt populær Tudors krympeversjon av Black Bay (41 mm i diameter) – Fifty Eight (39 mm) – ble i forhold til sin storebror. 2 mm hadde alt å si. Samme suksess skjedde da Rolex skrudde ned størrelsen på Explorer i fjor. Publikum jublet. 

Videre vises det til kjendisers påvirkningskraft og at amerikanske artister har gått fra store gullklokker til mindre og mer elegante ur.

I tillegg pekes det også på at de tradisjonelle klokkeformene gjerne kan erstattes med rarere designuttrykk på klokkescenen fremover.

Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Cartier stadig mer populært?

Et godt eksempel på litt annerledes klokker er Cartier.

Modellene Santos, Tank og Crash er alle veldig forskjellig fra for eksempel Rolex Submariner eller Omega Speedmaster. Et annet eksempel på annerledes, men ikonisk design er Jaeger-LeCoultres rektangulære Reverso-modell.

– Mindre og mer dressy, og kanskje litt rare eller quirky klokker, er med andre ord blitt mer kult.  Nå skal det nevnes at mange samlere har satt pris på disse – både moderne og vintage – i lang tid, men vi snakker altså om en økende interesse fra et bredere klokkepublikum. Selve ledestjernen i trenden er på mange måter nevnte Crash, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: Avliver stor myte om Cartier-klokke: – Det skjedde aldri

REKTANGULÆRE IKONER: Cartier Tank (t.v) og Jaeger-LeCoultre Reverso. | Foto: Unsplash / JLC

Sett denne?