Nettbutikk

Klokkekjenner begriper ikke hvorfor folk overser denne modellen

HODINKEE-REDAKTØR: Jack Forster anbefaler en IWC-modell som ofte blir oversett. | Foto: Instagram / Youtube

Klokkekjenner begriper ikke hvorfor folk overser denne modellen

HODINKEE-REDAKTØR: Jack Forster anbefaler en IWC-modell som ofte blir oversett. | Foto: Instagram / Youtube
Klør seg i hodet.

Redaktør Jack Forster er blant de store oraklene i Hodinkee. Han er en populær figur i klokkeverden og har inngående kunnskap om klokker og urmakeri. Nylig skrev han en artikkel om en modell han føler blir glemt og oversett av klokkeinteresserte: Modellen vi snakker om er IWC Ingenieur med referanse 3521.

Denne klokken er designet av legendariske Gérald Genta som også har tegnet ikoniske klokker som Audemars Piguets Royal Oak og Patek Philippe Nautilus.

– Ingenieur-modellene i stål med integrert lenke ble designet av Gérald Genta og likheten med Royal Oak og Nautilus er åpenbar. Forskjellen er at Ingeniuer ikke er en luksus-sportsmodell, sier Forster.

Som Hodinkee skriver: IWC har fortsatt Ingeniuer i sortimentet, men ikke med samme designuttrykk. Linjen ble i sin tid laget for nettopp ingeniører som var utsatt for mye magnetisme og dette kan påvirke klokkens nøyaktighet. Ingeniuer er tilsvarende Rolex Milgauss for IWC.

Mange likheter med Royal Oak, men én stor forskjell

– Det er mange interessante paraleller mellom Ingeniuer og Royal Oak. Begge ble designet av Genta. Begge var i stål og hadde integrert lenke, begge ble introdusert i det som på den tiden var store størrelser, begge hadde større kommersiell suksess da de ble lansert i mindre størrelser og begge hadde automatisk urverk fra Jaeger-LeCoultre.

– En av de store forskjellene er derimot når det kommer til pris. I 2020 solgte auksjonshuset Sothebys en 3521 for 40 000 kroner. En utrolig lave pris.

Royal Oak går som kjent for mange hundretusen kroner.

– Så hvorfor er denne klokken så mye billigere enn Royal Oak? Jeg tror deler av det kommer av størrelsen. Med sine 34 millimeter i diameter føles IWCen liten på en måte som ikke 36 millimeter store klokker føles små.

– Prisforskjellen reflekteres nok også av at AP og IWC er svært forskjellige merker. Både historisk og nå. IWC har alltid vært en teknisk urmaker og AP er en av de tre store fra Sveits (sammen med Vacheron Constantin og Patek Philippe, jou.anm).

– Uansett tror jeg både du og lommeboken din blir positivt overrasket om du finner en 3251 og ønsker en vintage, Genta-designet stålklokke med integrert lenke.

LES OGSÅ: Hodinkee har kåret sine ti favoritter fra Seiko gjennom tidene

ROYAL OAK: Fra Audemars Piguet. Designet av Gérald Genta. | Foto: AP

Sett denne?