Nettbutikk

Mener IWC sin rimeligste klokke også er den mest betydningsfulle

TETT PÅ: IWC. | Foto: iwc.com

Mener IWC sin rimeligste klokke også er den mest betydningsfulle

TETT PÅ: IWC. | Foto: iwc.com
– Den lave prisen er bare en bonus.

IWC er kjent for sine store pilotklokker. Noen liker det, mens andre mener merket lagde finere klokker før. At International Watch Company har en rik historie er det hvert fall ingen tvil om.

Nylig gikk Hodinkee IWC nærmere i sømmene. I serien «Entry level» ser de på klokkemerkenes rimeligste alternativ.

Under lupen denne gangen er IWC sin Pilot’s Watch 36 (det betyr at den er 36 millimeter i diameter, ja).

– Ved første blikk kan man kanskje forveksle denne med en Mark XVIII, spesielt med Le Petit Prince-utgaven med blå skive. Jeg har definitivt gjort den feilen når den har dukket opp i Instagram-feeden min. Det er riktignok én ting som skiller den fra den offisielle Mark-serien: Ved klokken seks står du kun Automatic på skiven – på de andre står det Mark XVIII eller Spitfire også. I motsetning til de 39 og 40 millimeter store pilotklokkene er denne 36 millimeteren nøyaktig samme størrelse som Mark XI fra 1948, men med mer moderne design hentet fra Mark-serien det siste tiåret.

– Det jeg syns er interessant er at det kun virker som denne er lav i pris (i forhold til de andre) på grunn av størrelsen. Denne modellen koster 43 000 kroner og det er ikke veldig mye mindre enn Mark XVIII og Spitfire (ca. 50-55 000 kr.).

Skal du for eksempel ha en kronograf fra IWC er man fort nærmere 100 000 kroner.

Bærer ikke stort

IWC-klokken, med referanse IW324008 på skinnreim og IW324010 på lenke, er 36 millimeter i diameter som nevnt, men bærer mindre enn hva andre på samme størrelse gjør.

– Jeg kunne nesten sverget på at den var 34 mm da jeg først fikk tak i klokken og måtte sammenligne med en 36 mm Rolex Explorer 1. Det viser seg vel bare at klokker på lenke bærer større enn på skinnreim. Resultatet er uansett at klokken nesten forsvinner på håndleddet. Jeg hadde egentlig håpet at den skulle bære litt større.

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Valuta for pengene?

Videre skrives det om hvordan man får alle de klassiske IWC-designtrekkene og at urverket er et Sellita-basert verk som IWC har finjustert. I tillegg har urverket en ekstra beskyttelse mot magnetisme.

Spørsmålet er hvordan modellen står seg opp mot tilsvarende fra andre modeller i samme prissjikte.

– Dette er den rimeligste IWC-klokken, men får man verdi for pengene? Hvis man ser på Tudors Black Bay-linje, med ETA-urverk, ligger disse på rundt 25 000 kroner. Tudor har ikke en like god arv som IWC, men er dét verdt 20 000 i prisforskjell? You tell me.

– Jeg mener uansett at IWC er et undervurdert merke generelt sett og at det er kvalitetsprodukter. Du plukker aldri opp en IWC og tenker at det er dårlig kvalitet.

– Pilot’s Watch 36har en nydelig utført kasse, et ikonisk skivedesign og en link til historisk viktige klokker. Etter å ha brukt tid med den konkluderer jeg med at den ikke bare er en verdig inngang til IWC, men en klokke for kjennere. Den lave prisen er bare en bonus.

LES OGSÅ: Hodinkee: Dette merket gir best valuta for pengene i bruktmarkedet

Sett denne?