Nettbutikk

Slutter å lage sin mest populære klokke: – Jeg beklager, men vi er sikre på avgjørelsen vår

ZENITH: Her ved toppsjef Julien Tornare. | Foto: Zenith.com

Slutter å lage sin mest populære klokke: – Jeg beklager, men vi er sikre på avgjørelsen vår

ZENITH: Her ved toppsjef Julien Tornare. | Foto: Zenith.com
Merkets sjef bekrefter.

Zenith er en av de store sveitsiske klokkemerkene. De er kjent både for sine klokker og ikke minst for sine urverk.

Modellene til Zenith (som vi blant har omtalt her) har blitt stadig mer populære og 2021 var blant de aller beste årene merket har hatt noensinne siden oppstarten i 1865.

Den mest ettertraktede modellen har de siste årene vært Defy Classic. Denne uken kom Zenith-sjef Julien Tornare med den overraskende nyheten om at de tar linjen ut av produksjon.

– Vi har tatt en tøff avgjørelse. Noen ganger må vi det. Man kan ikke gjøre kompromisser hele tiden. Vi har bestemt oss for å stoppe produksjonen av Defy Classic som har vært en bestselger for oss i mange år, sier han til Time and Tide.

Han forklarer avgjørelsen slik:

– Hos Zenith er det sånn at alle klokkene kommer med Zenith-urverk. Vi gjør ingen kompromisser der. Selv om etterspørselen er høyere enn tilbudet ønsker vi ikke å gå bort fra dette. Det betyr at vi må gjøre valg. Vi har mange fantastiske modeller som kommer og derfor måtte vi ta dette valget.

LES OGSÅ: Nå er det helt slutt: Derfor tok Patek Philippe sin mest populære modell ut av produksjon

Sikre på avgjørelsen

Produsenten bak det ikoniske El Primero-urverket har den siste tiden lansert både Defy Skyline og Chronomaster Sport som har fått mye oppmerksomhet.

På grunn av en begrenset porduksjonskapasitet på urverkene og at merket ikke ønsker å kjøpe inn urverk fra andre produsenter (slik maaange andre klokkemerker gjør) prioriterer de altså de nye modellene.

– Jeg beklager, men vi er sikre på vår avgjørelse. «That’s it». Vi har en etterspørsel som vi aldri har hatt før og i fjor var det beste året på mange tiår.

ZENITH DEFY CLASSIC: Her i blå med gummireim. | Foto: Zenith.com

Sett denne?

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!