Nettbutikk

Vårens store klokkeauksjon i Norge: Her er våre favoritter

VÅRENS STORE KLOKKEAUKSJON: Hos Blomqvist. | Foto: Pixabay / Blomqvist

Vårens store klokkeauksjon i Norge: Her er våre favoritter

VÅRENS STORE KLOKKEAUKSJON: Hos Blomqvist. | Foto: Pixabay / Blomqvist
Mange fantastiske klokker ute på auksjon.

Blomqvist er Norges ledende auksjonshus. De er ikke bare store innenfor kunst, smykker og antikviteter, men også på klokker.

En gang i halvåret holder de Norges største klokkeauksjoner og nylig presenterte de katalogen for vårens store klokkeauksjon.

Hele 53 klokker skal under hammeren og den samlede verdivurderingen er over åtte millioner kroner. Vi snakker merker som Rolex (faktisk hele 17 stykker), Patek Philippe, Audemars Piguet og Omega. Prisene varierer fra 20 000 kroner til nærmere millionen.

Auksjonen varer fra 6. april til 20. april. Det er mulig å besiktige de fleste klokkene i resepsjonen hos Blomqvist på Fornebu.

Trykk her for å se samtlige klokker!

Under har vi plukket ut noen av klokkene som vi la mest merke til.

1. Rolex Daytona, ref. 6265

Prisvurdering: 500 000 – 700 000 kroner.

La oss ta det mest iøyenfallende først. Det er rett og slett ikke hver dag en «Paul Newman» Daytona-referanse er til salgs i Norge. I hvert fall ikke gjennom en profesjonell forhandler. Dette eksemplaret har garantibevis stemplet i 1976, samt nyere garanti- og servicekort fra 2011. 37 millimeter i diameter og manuelt opptrekk. Rett og slett nydelig!

UTE PÅ AUKSJON HOS BLOMQVIST: Rolex Daytona 6265. | Foto: Blomqvist

Link til klokken her!

2. Omega Ploprof

Prisvurdering: 50 000 – 70 000 kroner.

Nok en tungvekter fra vintage-verden. Ploprof er noe av det barskeste som noen gang har blitt laget av Omega. Denne konkrete klokken er fra 1970-tallet og er hele 44 millimeter i diameter. Et ekte samlerobjekt for alle som liker dykkerklokker og/eller Omega.

Link til klokken her!

3. Zenith El Primero Pilot

Prisvurdering: 35 000 – 45 000 kroner.

Hva er det å ikke like med denne Zenith-modellen? El Primero-urverk, svært lesbar skive og hyggelig prisvurdering. Klokken er fra 2012 og kommer med original eske, kvittering og garantikort. I tillegg har modellen åpen bakside som lar deg studere det vakre urverket.

ZENITH EL PRIMERO PILOT: Ute på auksjon hos Blomqvist. | Foto: Blomqvist

Link til klokken her!

Rektangulær Omega Constellation

Prisvurdering: 25 000 – 30 000 kroner.

Du har sikkert hørt om Jaeger-LeCoultre sin Reverso eller Cartier Tank, men denne rektangulære Constellation-modellen fra Omega har du kanskje ikke sett før. Klokken i 18 karats gull er et herlig tilbakeblikk til 1970-tallet. Manuelt opptrekk.

REKTANGULÆR CONSTELLATION: 18 karats gull fra Omega. | Foto: Blomqvist

Link til klokken her!

Rolex Submariner, ref 114060

Prisvurdering: 130 000 – 140 000 kroner.

Lei av å stå på venteliste for Rolex-modeller i stål? Da kan denne Rolex Submariner-klokken være noe for deg! En ikonisk modell som neppe går av moten med det første. Det har den hvert fall ikke gjort de siste 69 årene. Denne referansen gikk nylig ut av produksjon og er 40 millimeter i diameter. Klokken er fra 2017.

ROLEX SUBMARINER: Tilgjengelig på auksjon hos Blomqvist. | Foto: Blomqvist

Link til klokken her!

Via denne lenken kan du se samtlige klokker som er på auksjon hos Blomqvist denne våren.