Nettbutikk

Vil gjenopplive gammel klassiker: – Kjære Omega, hent tilbake denne modellen!

Et Omega-skilt og en Omega-klokke.
SEAMASTER 120: Fra Omega. | Foto: Unsplash / Instagram

Vil gjenopplive gammel klassiker: – Kjære Omega, hent tilbake denne modellen!

Et Omega-skilt og en Omega-klokke.
SEAMASTER 120: Fra Omega. | Foto: Unsplash / Instagram
Vil børste støv av en gammel klokke.

Klokkenettstedet Fratello Watches kom nylig med en klar oppfordring til Omega: De ønsker at storprodusenten børster støvet av Seamaster 120-serien.

– Jeg vet hva du tenker. «Trenger vi nok en Omega Seamaster-variant?». Vi fikk jo nettopp nye Omega-lanseringer (les mer her: Omega lanserer Seamaster Diver 300 i ny farge). Likevel mener jeg Omega kan lansere noen klokker som ikke trenger å gå ned på havets bunn, men som er komfortable når man dykker på ferie. Jeg snakker om en relansering av Seamaster 120-linjen. Det bør nok ikke være en nøyaktig gjenskapning av den gamle modellen, men en moderne tolkning med referanse til de gamle klokkene, skriver Ben Hodges.

For land og vann

Omega Seamaster 120 ble lansert på 1960-tallet og var en klokke for både land og vann. I motsetning til dagens Seamaster 300 og Planet Ocean-serien var Seamaster 120-serien mindre kapabel, men kanskje desto mer egnet for bruk i tørre omgivelser.

Diameteren på kassene var mellom 37 og 38 millimeter og klokkene hadde automatisk urverk.

– Jeg mener denne modellen kunne kommet tilbake i to varianter. En med gummireim og en med børstet stållenke med såkalt «flat-links». Du merker kanskje at dette høres ut som en Oris Divers Sixty-Five og du har rett. En del av inspirasjonen er hentet derfra. Å tegne etter et annet merke er selvfølgelig tabu, men Omega ville hatt en tydelig referanse til sin egen modell.

En Oris-klokke på høykant.
ORIS: Her med sin Divers Sixty-Five-modell. | Foto: Oris

LES OGSÅ: Fem norske TV-profiler med Omega på håndleddet

– Omega, vær så snill å hent tilbake denne modellen

En vintage Seamaster 120 kan fås for godt under 20 000 kroner på bruktmarket, men det er liten tvil om at det ønskes en moderne versjon av klokken.

– For å oppsummere: Omega, vær så snill å hent tilbake denne modellen. Lag en moderne variant av denne klokken. En dykkerklokke rekreasjon i stål som er under tolv millimeter høy og rundt 37-38 millimeter i diameter, for å være mer presis. Og gi den en roterende bezel i aluminium. Resultatet hadde blitt en perfekt sommerklokke.

Sett denne?

På utkikk etter noen skikkelige fine klokkereimer? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!