Nettbutikk

Joakim Bjerke: Dette bør man tenke på ved sitt første klokkekjøp

URMAKER BJERKE: Her ved Joakim Bjerke. | Foto: Instagram / Pixabay

Joakim Bjerke: Dette bør man tenke på ved sitt første klokkekjøp

URMAKER BJERKE: Her ved Joakim Bjerke. | Foto: Instagram / Pixabay
Vet hva han snakker om.

Klokkemarkedet kan være stort og uoversiktlig. I motsetning til de fleste andre bransjer kan man ikke nødvendigvis bare spankulere inn i butikken og ta med seg produktet man ønsker hjem.

På grunn av at de mest populære klokkemerkene har et lavere tilbud enn det er etterspørsel kan det være vanskelig å få tak i modeller fra for eksempel Rolex, Patek Philippe og Audemars Piguet.

Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke, forteller at det i flere år har vært visse modeller hvor man må regne med å vente lenge – om du i det hele tatt får komme på venteliste.

– Det store skiftet skjedde nok i 2016 da det ble lansert en Rolex Daytona-modell i ny utførelse. Da kom ventelistefenomenet, og snøballen bare rullet. Nå gjelder det store deler av Rolex og flere andre merker også, sier han i et intervju med Dine Penger (krever innlogging)

Urmaker Bjerke og andre forhandlere av eksklusive ur ønsker å selge til kunder som faktisk kommer til å bruke klokkene og derfor prioriterer de eksisterende kunder når de skal allokere det begrensede antallet av populære modeller de får inn.

På grunn av tilbudet og etterspørselen kan man fort tjene penger ved å kjøpe en populær klokke til listepris for deretter å selge den i bruktmarkedet. Dette ønsker merkene og forhandlerne å unngå.

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Dette bør du tenke på ved førstegangskjøp

Klokkemerker og modeller flest er derimot å oppdrive uten ventetid eller kundeforhold.

Joakim Bjerke mener «det viktigste er å velge en du utseendemessig liker og er komfortabel med å bruke i lang tid fremover».

– Skal man gå inn for noe konkret, så ville jeg satset på et merke som har en spesiell historie å vise til.

Eksempler på modeller han mener er gode kjøp og som er greit tilgjengelig er Tudor Black Bay 58, Omega Seamaster eller Speedmaster, Cartier Tank Must, Longines HydroConquest Automatic og Jaeger-LeCoultre Reverso.

LES OGSÅ: Urmaker Bjerke: Disse klokkene anbefaler vi til konfirmanter

Tudor-klokke med blå skive.
BLACK BAY 58: Tudor-klassikeren i blå utgave. | Foto: Tudorwatch.com

Sett denne?