Nettbutikk

Kan man bytte ut forlovelsesring med klokke? Stort nettsted har sett på fordelene og ulempene

FORLOVELSESKLOKKE: Et fenomen som kan bli stadig mer vanlig. | Foto: Unsplash / AP

Kan man bytte ut forlovelsesring med klokke? Stort nettsted har sett på fordelene og ulempene

FORLOVELSESKLOKKE: Et fenomen som kan bli stadig mer vanlig. | Foto: Unsplash / AP
Nytt fenomen.

Både ringer og klokker er tett knyttet til tradisjoner. Klokkr skrev for eksempel nylig om konfirmasjonsklokker – en klassisk gave som ofte blir gitt når noen går inn i de voksnes rekker.

Les mer her: Urmaker Bjerke: Disse klokkene anbefaler vi til konfirmanter.

Klokker kan også være forbundet med at man har fått til et økonomisk mål eller for lang og tro tjeneste på jobben.

På den andre siden er ringenes tradisjoner enda mer satt og kan spores helt tilbake til Romerriket. De fleste tar det for gitt at man må dra frem en ring når man skal fri eller at man skaffer seg matchende ringer når man gifter seg.

Nylig diskuterte klokkenettstedet Time + Tide om man kunne bytte ut forlovelsesringen med en klokke. En trend som de kan fortelle er mer vanlig når to av samme kjønn inngår en forlovelse.

– Det finnes selvfølgelig ikke noe rett og galt svar. Alt handler om personlige preferanser og hva som gjør partneren din lykkelig, skriver de.

Uansett har Time + Tide sett på fordelene og ulempene ved å bytte forlovelsesring(ene) med klokke(r) og under har vi forsøkt å oppsummere etter beste evne.

LES OGSÅ: Kan man gå med klokke til bunad? Dette sier eksperten

Cartier-klokke i klokkeboks.
CARTIER TANK: Den ikoniske og rektangulære klokken. | Foto: Unsplash

Ulempene

– Først og fremst skal man ikke underdrive hvor sterk tradisjon det er mer forlovelsesring. Derfor er den i større grad et symbol på langvarig kjærlighet. «En klokke symboliserer lite, mens en diamantring på venstrehånd sier mye». For noen kan en klokke mer hverdagslig og praktisk. I tillegg føler man seg kanskje mer forpliktet til å kun bruke den klokken (og mange klokkeinteresserte liker jo tross alt å bytte på litt).

– Klokker er også noe man tar av og på seg i større grad. En ring er som regel på hele din våkne tid. Klokker er også noe man oftere kjøper selv, mens en diamantring er noe man neppe vil gå å kjøpe på egenhånd. Nettopp på grunn av all symbolikken rundt diamantringer. I tillegg trenger klokker service. Det gjør ikke ringer.

Fordelene

– Det er fortsatt en del ikke så gode assosiasjoner med diamanter. Historisk ble diamantringer gitt for at mennene skulle markere sitt eierskap hos kvinnen.

– I tillegg sender en klokke et annet signal på arbeidsplassen. En klokke kan bli forbundet med noe man har oppnådd eller profesjonalitet. En ring kan minne kollegaene dine på at denne kvinnen stifter en familie og skal ha barn snart. Det er fortsatt en del stigma rundt dette og kanskje får hun ikke forfremmelsen hun fortjener på grunn av at noen tror hun snart skal ut i barselpermisjon.

– Forlovelsesklokker er også mer kjønnsnøytralt. Hvem skal gi hvem ring i et ekteskap med to av samme kjønn? Og hva skal kvinnen gi mannen i en tradisjonell forlovelse?

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Sett denne?