Nettbutikk

Megapopulært merke «lover» å øke produksjonen: – Noe vi jobber med

PÅ DISPLAY: Audemars Piguets Royal Oak. | Foto: AP

Megapopulært merke «lover» å øke produksjonen: – Noe vi jobber med

PÅ DISPLAY: Audemars Piguets Royal Oak. | Foto: AP
En av selskapets sjefer forteller.

Noen merker kan være ekstremt vanskelig å få tak i klokker fra. Rolex er kanskje fremst i pannen hos de fleste, men for eksempel Patek Philippe og Audemars Piguet er enda vanskeligere.

Sistnevnte ligger på en produksjon på 50 000 klokker i året. Patek ligger på rundt 60 000 per år, mens Rolex er nærmere én million.

Nå lover i hvert fall AP at de gjør alt i sin makt for å øke produksjonen. Det fortalte Michael Friedman, som er «Head of Complications» i selskapet, da han gjestet Hodinkee sin podcast nylig.

Tilbud og etterspørsel for Audemars Piguets sine klokker var nemlig et av temaene som ble diskutert.

– Det handler om kapasitet. Vi kommer til å lage 50 000 klokker i år.

– Vi begrenser ikke produksjonen fordi vi vil og lager så mange klokker vi kan. Det er en liten pai som deles opp i ende mindre biter på de forskjellige modellene og komplikasjonene. Noen av modellene lager vi bare 100 til 150 eksemplarer av i året, sier Friedman.

AP er fortsatt et familieeid selskap og ikke en del av en større gruppe. Likevel er de blant de fem største luksusklokke-merkene og omsetter for over ti milliarder i året.

LES OGSÅ: Selger den andre Royal Oak som noensinne ble laget: – Har knapt blitt brukt, trukket opp eller rørt siden 1972

Lover bedring

I motsetning til andre industrier krever det en stor menneskelig jobb når man lager luksusklokker og disse skal trenes opp og ha en fabrikk å jobbe på.

Friedman sier AP har tatt grep på begge områdene.

– Det er en liten produksjon på grunn av måten vi lager klokkene på. Og det er et «issue». Det er noe vi jobber med. Vi lærer opp flere urmakere og vi utvider fasilitetene våre.

– Vi er i en posisjon nå hvor vi kan begynne å øke produksjonen for å prøve å løse dette problemet. Men du vet, vi har gått fra 40 000 til 50 000 klokker per år de sister par årene. Etterspørselen er mye, mye høyere enn det.

– Klokker generelt har blitt noe annet. Det har blitt populært på en måte som ingen forutså eller forventet. Og når du da jobber med så få klokker produsert… Husk at Rolex lager rundt én million klokker i året og de har samme problemer.

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Sett denne?