Nettbutikk

Patek Philippe eller A. Lange & Söhne? Klokkekjenner har en klar favoritt

SUPERLUKSUS: Patek Philippe (t.v) og A. Lange & Söhne. | Foto: Unsplash / Lange

Patek Philippe eller A. Lange & Söhne? Klokkekjenner har en klar favoritt

SUPERLUKSUS: Patek Philippe (t.v) og A. Lange & Söhne. | Foto: Unsplash / Lange
Forteller sin mening.

Patek Philippe er blant dem som sitter aller høyest på klokkepyramiden. Det samme kan man si om tyske A. Lange & Söhne som de siste årene har fått skikkelig vind i seilene.

Patek er et mye større merkenavn, men klokkene til de to merkene kan man fint sammenligne.

Nylig gjorde bruktforhandler og YouTuber Federico Talks Watches nettopp dette. De to høyhorologi-produsentene selger klokker til flere hundretusen per ur og går for å være blant de fineste på markedet.

– Hvis du skal sammenligne Patek og Lange, holder du sistnevnte høyere når det kommer til utførelse, valuta for pengene og teknologi?, ble Federico, som forøvrig jobbet for Cartier i mange år, stilt spørsmål om.

– A-B-S-O-L-U-T-T! Spesielt når det kommer til de rimeligere modellene. Patek lager veldig fine klokker, men det er stor forskjell på en superdyr Patek og en inngangsmodell. Nivået på «finishen» av urverket er ikke det samme.

– Hos Lange får du samme utførelse uavhengig om du kjøper en simpel Saxiona-modell eller en Datograph. Urverkene er ikke det samme (henholdsvis mindre komplisert og mer komplisert), men finishieringen er den samme over hele fjøla. Det gjelder ikke Patek. De har mye mer detaljer i sine høyt prisede klokker.

LES OGSÅ: Tidssonen-grunnleggeren anbefaler syv modeller som ikke er fra Rolex eller Patek Philippe

– Generelt syns jeg Lange gir bedre valuta for pengene. Jeg syns urverkene er stødigere, men Patek har et større og mer prestisjefylt navn. Det forklarer forskjellen i pris. Men ja, jeg holder Lange høyere enn Patek generelt.

Under kan du se videoen hvor Federico forteller om sitt syn (fra cirka tre minutter ut i klippet).

A. LANGE & SÖHNE: Produserer noen fantastiske klokker. | Foto: Lange

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Sett denne?