Nettbutikk

Spesiallaget VM-Daytona skal selges: – Første som blir offentlig tilgjengelig

SPESIAL-DAYTONA: Laget til det nederlandske fotballandslaget. | Foto: Faksimile Sotheby's / Unsplash

Spesiallaget VM-Daytona skal selges: – Første som blir offentlig tilgjengelig

SPESIAL-DAYTONA: Laget til det nederlandske fotballandslaget. | Foto: Faksimile Sotheby's / Unsplash
Laget til fotball-VM 2010.

Rolex har ikke for vane å lage verken spesialutgaver av modellene sine eller klokker på forespørsel. En sjelden gang i blant gjør de dette, men gjerne under radaren slik at få får vite om det. Dette er tilfelle med en helt spesiell Daytona-klokke som ble laget til fotball-VM 2010.

– Denne spesielle Daytona-modellen ble produsert til det nederlandske fotballandslaget som kom til finalen i VM 2010 i Sør-Afrika. Historien er visstnok at nederlenderne sendte en forespørsel via Gassan Jewelers, en Rolex-AD i Amsterdam, og spurte om 30 klokker. Rolex godtok og lagde deretter denne unike klokken, skriver Hodinkee.

Modellen er i hvitt gull og har referanse 116509H, men med en racing-skive med oransje elementer. Landslaget til Nederland kalles tross alt «De Oranjes» og spiller i knæsj oransje drakter.

– En hos Sotheby’s jobbet i Rolex på denne tiden og selv han visste ikke om den unike produksjonen. Det sier litt om hvor hysj-hysj Rolex gjør disse tingene. 30 skiver ble laget og deretter fikk de levert 15 stykker på lenke og 15 stykker på skinnreim. Alle i VM-troppen fikk en slik.

Eksempelet som skal under hammeren er gravert med spillerens etternavn og draktnummer. Hvilken spiller (eller en i støtteapparatet) det er snakk om vites ikke.

Ifølge Hodinkee er dette den første av de 30 klokkene som blir tilgjengelig for offentligheten.

Estimatet til Sotheby’s er 60 000 til 100 000 sveitsiske franc. Det tilsvarer mellom 575 000 og en knapp million norske kroner etter dagens kurs.

Her finner du annonsen til Sotheby’s.

LES OGSÅ: Ny norsk rekord: Rolex-modell solgt for nesten én million kroner

Under ser du en «vanlig» 116509H med røde og ikke oransje elementer på skiven.

Sett denne?