Nettbutikk

Stort Rolex-rykte: Skal angivelig lansere helt nytt konsept

DATEJUST TWO TONE: Fra Rolex. | Foto: Unsplash

Stort Rolex-rykte: Skal angivelig lansere helt nytt konsept

DATEJUST TWO TONE: Fra Rolex. | Foto: Unsplash
For å ta bedre kontroll over bruktmarkedet.

Rolex sin største utfordring de siste årene har vært å møte den enorme etterspørselen etter deres klokker.

På tross av en produksjon på nærmere én million klokker i året er ikke markedet i nærheten av å være mettet og det har ført til elleville priser i bruktmarkedet.

Nå hevder flere, deriblant YouTuberen Austin Daniels, at Rolex kommer til å ta grep.

Ifølge han vil den sveitsiske giganten lansere et program som heter «Certified Pre-Owned» hvor autoriserte forhandlere skal begynne å selge brukte Rolex-klokker.

– Rolex liker at klokkene deres er populære, men samtidig er det mange lite fornøyde folk der ute. Det liker dem ikke. Derfor skjer dette nå. De kommer med et sertifisert brukt-program hos autoriserte forhandlere. Jeg har visst om dette en stund, men har ikke hatt muligheten til å fortelle det. Nå gikk det et rykte rundt på Watches & Wonders om dette og ryktet stemmer! Det er hundre prosent sant. Det er ikke et rykte, det kommer til å skje, sier Daniels.

Videre forteller han at det nye konseptet skal rulles ut i løpet av året og at ærverdige Bucherer i Sveits, som allerede selger brukte klokker, vil få æren av å være første butikk.

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

Ikke nåværende modeller

Flere har lurt på hvordan Rolex skulle håndtere at forhandlerne solgte nye klokker til én pris og brukte klokker til en annen, men løsningen skal være følgende:

– Modellene må være to år eller eldre og det må være en modell som har gått ut av produksjon. På den måten vil ikke noen kjøpe en ny klokke, snu i døra og selge den tilbake.

Videre meldes det om at kjøpere av bruktklokkene vil få med et slags sertifikat.

Under kan du se de to filmene Austin Daniels har publisert om ryktene.

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Sett denne?