Nettbutikk

Vi har prøvd alle de nye Tudor-modellene. Dette er våre førsteinntrykk

TUDOR NOVELTIES 2022: Black Bay Chrono S&G (fra venstre), Black Bay Pro og Black Bay S&G. | Foto: Klokkr

Vi har prøvd alle de nye Tudor-modellene. Dette er våre førsteinntrykk

TUDOR NOVELTIES 2022: Black Bay Chrono S&G (fra venstre), Black Bay Pro og Black Bay S&G. | Foto: Klokkr
Les vår umiddelbare reaksjon.

For en drøy måned siden lanserte Tudor årets nyheter. Det skjedde under Watches & Wonders-messen i Sveits hvor flere andre merker også viste frem sine nye modeller.

For Tudor sin del var det spesielt Black Bay Pro som fikk mye oppmerksomhet ved offentliggjøringen. En god porsjon omtale fikk også den nye Black Bay GMT i two tone (som allerede har fått kallenavnet «root beer» i likhet med storebror Rolex sin GMT-Master 2 i stål og gull). Stål og gull var nemlig et av de gjennomgående temaene i Tudor sin lansering i 2022.

Black Bay Chrono i two tone fikk også et nytt tilskudd i familien. En ny modell med champagneskive og sorte kronograføyne.

I tillegg lanserte det populære merket en helt ny linje innenfor «time only» Black Bay-modellene og to nye Royal-varianter med diamanter og perlemorskive.

Denne uken ankom klokkene Norge og vi i Klokkr har fått se og prøve samtlige modeller.

Under kan du lese våre førsteinntrykk.

Tudor Black Bay Pro

Dette blir en slager! 39 millimeter i diameter vil passe de fleste (til og med en del kvinner) og utseende er med inspirasjon fra den ikoniske Rolex Explorer 2-referansen 1655. Det er en meget populær vintage-modell av en grunn.

Modellen er tøff, men også elegant. Vår opplevelse av skiven var at timemarkørene er relativt mørke og ikke nødvendigvis en oppgradering fra de andre Black Bay-modellene.

Det store spørsmålet folk har stilt seg rundt denne modellen er angående tykkelsen på klokken. De øvrige dimensjonene er godt kjent (og elsket) fra Black Bay 58, men denne har altså en tykkelse på 14,6 millimeter. Det er 2,7 millimeter tykkere enn en vanlig Black Bay 58.

RELATIVT TYKK: På grunn av GMT-urverket er Tudor Black Bay Pro noe tykkere enn for eksempel Black Bay 58. | Foto: Klokkr

14,6 mm er egentlig ikke et stort problem i seg selv, snakket om dette henger trolig tett sammen med at man sammenligner med BB58, men den kan oppleves noe mer «topptung». Ideelt sett hadde man fått slanket kassen litt, men uansett ingen deal breaker i våre øyne.

Klokken føles robust i klassisk Tudor-stil og fungerte overraskende bra på reim. NATO-strap-varianten var ikke tilgjengelig for oss, men vi bekymrer oss ikke nevneverdig for kvaliteten på denne. Tudor lager veldig gode NATO-reimer. Den justerbare låsen på lenken er forøvrig en stor oppgradering.

TUDOR BLACK BAY PRO: Her på en reim av gummi og lær. | Foto: Klokkr

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!

Black Bay GMT S&G «root beer»

Black Bay GMT er en ganske annerledes klokke en Black Bay Pro. Dimensjonene er større og fargene varmere.

Denne 41 millimeter i diameter store klokken ga inntrykk av å være mer en «statement piece» og flyr ikke like mye under radaren. Det kan vi for så vidt like, men vit at denne bærer ganske stort.

Modellen er nok i hovedsak tiltenkt menn og de med store håndledd. Estetisk er den nokså slående og om man liker litt større klokker kan denne være innertier.

Vi likte den på lenke best og skulle ønske at selve låsen var i two tone også.

«ROOT BEER»: Tudor sin GMT i stål og gull. | Foto: Klokkr

Black Bay S&G

Denne overrasket oss svært positivt! Denne linjen har fått en ny kasseform og er mindre kantete enn tidligere. Det gjør disse modellene svært lekre.

I tillegg er naturligvis jubilee-lenken med på å løfte utseende og det var flere mindre klokkeinteresserte på arrangementet som la sin elsk på denne.

Modellene er i two tone, men gullet er mindre synlig enn det som er tilfelle fra andre merker og tidvis så det nærmest ut som en helstål-klokke.

Viserne og skiven virket også mer velproporsjonert enn hva man har sett tidligere i Black Bay-kolleksjonen og det hele resulterer i en nær fullkommen klokke fra Tudor.

TUDOR BLACK BAY S&G: En ny «time only»-linje i Black Bay-kolleksjonen. | Foto: Klokkr

Black Bay Chrono S&G

Har du prøvd Black Bay Chrono S&G tidligere vet du hva det går i, men dette også en ganske stor modell.

Nytt av året er champagneskiven med sorte kronograf-øyne og det ser veldig bra ut, men klokken kan nok føles enda større på grunn av dette.

For oss ender den derfor opp i litt samme sjanger som Black Bay GMT S&G – en modell vi syns er pen å se på, men som blir litt for stor.

NY SKIVE: Tudor Black Bay Chrono S&G med champagne-skive. | Foto: Klokkr

LES OGSÅ: Tudor lager spesialmodell til sitt siste samarbeid

Royal

De to nye Royal-klokkene kommer i 28 millimeter og det er vel ingen grunn til å legge skjul på at det blir for smått for undertegnede.

Likefullt to fine klokker for kvinner som vil ha en pen og robust klokke med diamanter og perlemorsskive.

KVINNEMODELLER: Tudor Royal i 28 millimeter. | Foto: Klokkr

Oppsummert

Totalt sett er det liten tvil om at Tudor nok en gang har lansert mye spennende som mange vil ønske å kjøpe. Black Bay Pro har allerede fått mye oppmerksomhet – med god grunn, kan vi nå konkludere med.

Modellene som overrasket oss mest positivt var «time only» Black Bay S&G. Vi håper disse legger føringer for hvordan denne serien utvikler seg videre, for eksempel ved å innføre samme kassedesign og visere på variantene i helstål.

Vel blåst, Tudor!

Sett denne?

VÅRKAMPANJE: 20 % på hele nettbutikken – sjekk ut våre skinnreimer, NATO-straps og klokkebokser her!