Nettbutikk

Fire klokker å investere i som IKKE er fra Rolex

En IWX-klokke og en Vacheron Constantin.
IWC OG VACHERON: Her med Da Vinci Perpetual Calender Chronograph (t.v) og Overseas. | Foto: Twitter / Instagram

Fire klokker å investere i som IKKE er fra Rolex

En IWX-klokke og en Vacheron Constantin.
IWC OG VACHERON: Her med Da Vinci Perpetual Calender Chronograph (t.v) og Overseas. | Foto: Twitter / Instagram
– Meget gode kandidater for verdiøkning.

Rolex, Patek Philippe og noen andre merker har vist seg å være en svært god investering de siste årene.

Nylig anbefalte Chrono24, via sin YouTube-kanal, fire klokker det kan være lurt å investere i, men som ikke er fra Rolex.

– I dag ser vi på noen dyre klokker som sannsynligvis er enda dyrere om et par år. Det finnes ingen garantier når det kommer til investeringer, og kanskje spesielt angående klokker, men modellene vi skal se på er oversett og underpriset. Derfor er de meget gode kandidater for verdiøkning.

1. Vacheron Constantin Overseas, ref. 4500 V

– Med avviklingen av Patek Philippe Nautilus 5711 og Audemars Piguet Royal Oak 15202 vil det føre til prisøkning og knapphet. Når disse modellene kommer til å skyte i været vil kjøpere så andre steder i samme kategori: Her kommer Vacheron Constantin Overseas 4500 V inn i bildet.

– Vi ser allerede at modellens forgjengere har økt i pris. 4500 V starter på rundt 260 000 kroner i bruktmarkedet. Det er vesentlig mindre enn en Nautilus eller Royal Oak. Overseas har nesten doblet seg i verdi det siste året og jeg tror denne oppadgående kurven vil fortsette.

2. Vacheron Constantin Perpetual Calender Chronograph, ref. 49005

– Vacheron sitt potensiale stopper ikke med Overseas. Her får du en veldig komplisert klokke i en fantastisk utført 38 millimeters kasse. Du får også en fantastisk dybde og balanse i skiven.

– Denne referansen ble bare lagd fra 1992 til 2002 og det ble produsert 500 i roségull og 300 i platinum. På Chrono24 selges disse for mellom 300 og 400 000 kroner. Det er selvfølgelig ikke lite penger, men til sammenligning koster en tilsvarende fra Patek Philippe (ref. 3970) over én million kroner.

LES OGSÅ: Tallene som beviser at (noen) klokker har vært en bedre investering enn kryptovaluta

3. IWC Ingeniuer Perpetual Calender

– Vi holder oss til evighetskalendere. IWC ble kun slått av Patek til å masseprodusere en evighetskalender. Dette var den første evighetskalenderen som kunne bli styrt utelukkende av kronen.

– Her får du en Gerald Genta-designet klokke får under 100 000 kroner hvis du velger skinnreim. Modellene med gullenke koster rundt det dobbelte. Det er en heftig klokke!

4. IWC Da Vinci Perpetual Calender Chronograph

– Du blir kanskje overrasket over at denne modellen ligger på bare 100 000 kroner. Igjen, det er mye penger, men her snakker vi om en 18 karats gull md evighetskalender og kronograf. For samme pris som en Rolex Submariner uten dato!

– Jeg blir sjokkert om ikke verdien på begge disse IWC-klokkene går opp.

Under kan du se Chrono24 forklare sine valg med egne ord.

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Sett denne?