Som klokke-entusiast kan det bli mye kjøp og salg. Lommeboka gjør (for de flest av oss) at man ikke kan beholde alle klokkene man kjøper. Derfor er man også nødt til å selge når lysten på en annen klokke blir for stor.
Det hele kan virke som en evig runddans og er kanskje en del av klokkehobbyen mange liker. Jakten kan rett og slett være en del av målet.
Uansett er det trolig mange som sitter igjen med anger etter både kjøp og salg.
Nylig satt det internasjonale klokkenettstedet Time + Tide ord på situasjonen da de listet opp klokkeangerens syv stadier.
– Det spiser deg opp innvendig. Pengene du brukte. Tiden du brukte på å finne den. Skal man liksom ikke like den når det er en Rolex? Hvis det er en «hypet» Tudor, hvorfor er den ikke like bra for deg?, skriver de.
Syv stadier av anger
Under ser du de forskjellige stegene de mener skjer når man ikke «connecter» med klokken lenger:
1. Den dype, sitrende følelsen du får i kroppen når du tar på deg klokken uteblir.
2. Du forteller deg selv at du skal gi det tid. Du har andre klokker du har brukt tid på å like og stadig mer med tiden. Dette er et slik tilfelle.
3. Du legger ut på Instagram hvor fantastisk klokken er.
4. Du legger ut på Instagram at ikke klokken får like mye armtid som den fortjener.
5. Du legger ut på Instagram at du virkelig begynner å sette pris på klokken.
6. Du selger den.
7. Du angrer på at du solgte den og bestemmer deg for at du virkelig likte klokken og vil ha den tilbake. Til slutt ender du opp med å kjøpe klokken på nytt. Gjerne for mer enn du solgte den for. Gå tilbake til punkt 1.
LES OGSÅ: – Dette bør du vite FØR du kjøper din første dykkerklokke
Sett denne?
SOMMERSALG: 25 % rabatt på alt av gummireimer, NATO-straps og reiseetuier i nettbutikken!