Nettbutikk

Sjefen til populært klokkemerke «nekter» å øke produksjonen: – Det er ingen sjanse!

A. LANGE & SÖHNE: Her ved administrerende direktør Wilhelm Schmid. | Foto: ALS

Sjefen til populært klokkemerke «nekter» å øke produksjonen: – Det er ingen sjanse!

A. LANGE & SÖHNE: Her ved administrerende direktør Wilhelm Schmid. | Foto: ALS
– Man må bare leve med det.

Flere klokkemerker har vesentlig større etterspørsel enn antall klokker de klarer å produsere. De fleste vet at man ikke bare kan valse inn i butikken og ta med seg et par Rolex-klokker hjem, men dette gjelder også til en viss grad merker som A. Lange & Söhne.

Det tyske merket ble relansert så sent som i 1990 og har virkelig fått fotfeste i høyhorologi-verden de siste årene.

Nylig stilte deres administrerende direktør, Wilhelm Schmid, til intervju med Monochrome Watches og fortalte at de ikke bare kan trykke på en knapp og produsere dobbelt eller trippelt så mange klokker. Alternativt kunne de gått ned på kvaliteten og urmakeriet de legger i klokkene, men det nekter Schmid å gjøre.

– Alt er basert på hvordan vi lager klokkene våre. Det er grunnen til at folk liker oss. Baksiden av den medaljen er at det vil alltid være begrensninger på veksten vår. Jeg kan ikke bare skru opp produksjonen fordi det krever flere spesialister som må bli trent opp, sier han.

– Det handler ikke om fasiliteter og antall maskiner. Det handler om hender. Hender som skal dekorere, gravere og sette sammen. Man må mestre hele den prosessen bare for å produsere noen få klokker ekstra i året. Vi vokser år for år, men vi snakker to til fire prosent. Derfor fyller vi på med ekstra urmakere hvert år. Likevel vil det aldri kunne mette etterspørselen vi ser i dag.

«Lange» står bak populære modeller som Datograph, Zeitwerk, Odysseus og Lange 1. Som regel koster klokkene flere hundre tusen kroner.

A. LANGE & SÖHNE: Produserer noen fantastiske klokker. | Foto: Lange

LES OGSÅ: Stor forhandler: Disse to merkene kan bli de neste med ventelister og lang ventetid

– Ingen sjanse!

A. Lange & Söhne har nå en produksjon på drøye 5000 klokker i året. I Norge er det kun Urmaker Bjerke som fører merket.

Schmid viser til at hans ansatte ikke er maskiner og at man ikke kan bedrive høykonsentrasjon-arbeid for mange timer om dagen og at folk kan bli syke.

– Vi har fantastiske urmakere, men ikke alle kan lage en minute repeater. Selv der er det kapasitetsproblemer. Man må bare leve med det. Det er ingen sjanse for meg å øke kapasiteten fordi den allerede er sprengt.

ZEITWERK: Fra A. Lange & Söhne. | Foto: ALS

SOMMERSALG: 25 % rabatt på alt av gummireimer, NATO-straps og reiseetuier i nettbutikken!

Sett denne?