Nettbutikk

Dette står «58» for i Tudor Black Bay 58

Tudor-klokke med blå skive.
BLACK BAY 58: Tudor-klassikeren i blå utgave. | Foto: Tudorwatch.com

Dette står «58» for i Tudor Black Bay 58

Tudor-klokke med blå skive.
BLACK BAY 58: Tudor-klassikeren i blå utgave. | Foto: Tudorwatch.com
Har 58 til slutt med god grunn.

Tudor Black Bay 58 er blant de aller mest populære modellene til Tudor, for ikke å si i hele klokkeverden. Modellen er relativt ny, men har allerede rukket å bli en klassiker.

Mange likte svært godt designet på de forskjellige Black Bay-modellene da de ble lansert for rundt ti år siden, men det var ikke før Black Bay 58 ble lansert med mindre og slankere kasse at det virkelig tok av.

Med sine 39 millimeter i diameter og slankere kasse (de originale Black Bayene er 41 millimeter) minner de i større grad om en vintage Submariner. Dette har også sammenheng med 58-navnet.

På mange måter kan man si at det er Black Bay generelt, og Black Bay 58 spesielt, som har tatt over for Tudor Submariner, som gikk ut av produksjon rett før årtusenskiftet.

Bakgrunnen for navnet til Tudors Black Bay 58 er nemlig en hyllest til Tudors første «ordentlige» Submariner. Den ble lansert i 1958.

7924-referansen blir ofte omtalt som «big crown» og det med flere andre karakteristiske trekk kan man kjenne igjen i «BB58».

LES OGSÅ: Syv gode alternativer til Rolex Daytona

Siden lansering av den sorte versjonen av Black Bay 58 – 60 år etter Big Crown kom – har denne modellen fått flere søsken.

Først ble den lansert i blå, som man kan se i hovedbildet over. Senere i både helgull og helsølv. I tillegg finnes det en limitert utgave i full bronse.

Veiledende pris på Black Bay 58 i stål er forøvrig rundt 35 000 kroner på lenke.

Tudor-klokke med sort skive.
TUDOR BLACK BAY 58: Her i sin originale og sorte utførelse. | Foto: Tudorwatch.com

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Sett denne?