Nettbutikk

Erling Kagge har trolig Norges mest unike Rolex

Erling Kagge avbildet i forskjellige miljøer.
ROLEX: Erling Kagge har lenge hatt en god tone med den sveitsiske giganten. | Foto: Twitter / Instagram

Erling Kagge har trolig Norges mest unike Rolex

Erling Kagge avbildet i forskjellige miljøer.
ROLEX: Erling Kagge har lenge hatt en god tone med den sveitsiske giganten. | Foto: Twitter / Instagram
Har vært en av merkets frontfigurer.

Erling Kagge er en mann av mange talenter. Han er polfarer, fjellbestiger, forlegger, forfatter, advokat og kunstsamler. Ikke minst er han tidligere Rolex-frontfigur.

Mannen som snart fyller 60 år var den første i historien til å nå de «tre polene», det vil si nordpolen, sydpolen og Mount Everet.

Dette var på starten av 1990-tallet og med seg på alle ekspedisjonene var hans trofaste Rolex Explorer 2.

Kagge bærer fortsatt den samme klokken den dag i dag og har nesten alltid brukt den på en Norge-skistropp (dette for å gjøre den mer behagelig å ha på under turer).

Fortsatt er Rolex stolte av sitt samarbeid med Erling Kagge og skriver blant annet følgende på sine nettsider:

– Erling Kagge er ikke fremmed for ekstreme utfordringer. Rolex holdt Kagge med selskap da han erobret de tre polene.

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Ingen formell avtale

Forholdet mellom Kagge og Rolex er av det tillitsbaserte slaget. Det finnes ingen formell avtale mellom partene, men etter at Kagge imponerte en hel verden på 90-tallet brukte Rolex ham likevel i store markedsføringskampanjer det påfølgende årene.

Nordmannen har heller ikke tjent noen penger på samarbeidet direkte, men Kagge har tidligere fortalt at kampanjene hjalp ham å bli kjent over store deler av verden.

– Rolex kjørte kampanjer med meg i ti år. Ut over salg av bilder har jeg ikke fått en krone av dem. De mente vi begge ville tjene på at jeg stilte opp. Og de hadde rett. At jeg har fått et så godt navn internasjonalt, er mye på grunn av at Rolex har kjørt annonser over hele verden på alle mulige språk i så lang tid, sa han til Dagbladet for mange år siden.

Avtalen kom i stand etter at hovedpersonen selv tok kontakt med Rolex direkte. Dette var i forkant av den første av de tre ekspedisjonene. Den sveitsiske giganten kom da og overleverte klokken, en Rolex Explorer 2 med hvit skive, personlig.

Horae.no skrev i 2018 at det var uvisst om samarbeidet mellom de to ble formalisert etter Dagbladet-intervjuet til Kagge i 2003.

Får gratis service

Selv om det ikke er noen penger som har skiftet hender har Kagge tidligere fortalt at han får gjennomført service på klokken kostnadsfritt.

– Det er et tapsprosjekt for Urmaker Bjerke hver gang jeg rusler inn der. Jeg har tilgang til gratis Rolex-service hvor som helst i verden, har han tidligere uttalt til D2 (krever abonnement).

På baksiden av klokken er den inngravert med «North Pole 1990. South Pole 1992-93. MT Everest 1994. Erling Kagge».

Ifølge Horae eier også Kagge en sort Submariner. Oslo-mannen har også vært jurymedlem i Rolex – Awards for Enterprise.

LES OGSÅ: Fem norske TV-kjendiser med Omega på håndleddet

Sett denne?