Nettbutikk

Bør du kjøpe deg en klokke-winder? Dette sier eksperten

WINDERE: Her fra Wolf (t.v) og Rapport. | Foto: Instagram

Bør du kjøpe deg en klokke-winder? Dette sier eksperten

WINDERE: Her fra Wolf (t.v) og Rapport. | Foto: Instagram
Fikk spørsmål i podcast.

En automatisk klokke stopper om den ikke er i bruk. I urverket sitter en rotor som gjør at klokken lades opp og dette betyr at klokken stopper om du har en eller flere automatiske klokker liggende i klokkeboksen.

Løsningen kan enten være å trekke opp klokken hver gang du skal bruke den eller å skaffe seg en winder. Sistnevnte er en liten maskin som sørger for at klokken er i bevegelse og på den måten unngår klokken å stoppe.

Tidssonen-grunnlegger Jon Henrik Haraldsen fikk nylig spørsmål om det er noen vits i å kjøpe en slik winder.

– Det korte svaret er nei. Du trenger ikke en winder, sier han i en episode av podcasten Klokkelandslaget.

– Det er mange som snakker om at windere holder urverket i gang og gjør at ikke oljer og lignende tørker ut. Det er jo ikke sånn at man lar en bil stå på tomgang når den ikke blir kjørt. En winder kan være veldig praktisk. Det kan også være kjempefint å ha hvis man har en veldig avansert klokke som krever mye fikling og justering (dersom den stopper, jou.anm). En evighetskalender, for eksempel.

– Hvis man har et bruksmønster som gjør at man bruker en klokke eksempelvis hver fredag, så er det veldig fint med winder slik at du slipper å stille den. En winder gir heller ikke noen overdreven slitasje på klokken.

LES OGSÅ: Så ofte bør klokken din ha service

GRUNNLEGGER AV TIDSSONEN: Jon Henrik Haraldsen (innfelt). Rolex Submariner til høyre. | Foto: Skjermdump YouTube / Unsplash

Under kan du se hele klippet hvor windere diskuteres (fra ca. 34 min ut i klippet).

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Sett denne?