Nettbutikk

Derfor tror ikke Joakim Bjerke det kommer noen helt nye Rolex-modeller med det første

KLASSIKER: Rolex Submariner. | Foto: Rolex.com

Derfor tror ikke Joakim Bjerke det kommer noen helt nye Rolex-modeller med det første

KLASSIKER: Rolex Submariner. | Foto: Rolex.com
Urmaker Bjerke-arvingen forklarer.

Urmaker Bjerke er Norges største Rolex-forhandler. Samtlige tre butikker (to i Oslo og én i Bergen) fører det populære merket og Bjerke har solgt klokker for den sveitsiske giganten i nærmere 50 år.

Med andre ord kjenner Urmaker Bjerke godt til Rolex. Nylig slapp podcasten Klokkepodden tre spesialepisoder om produsenten bak modeller som Submariner, GMT-Master og Daytona.

Blant programlederne er administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke, Joakim Bjerke. Han uttalte blant annet at vi neppe kommer til å se noen helt nye modeller fra Rolex den nærmeste tiden.

– Jeg tror neppe det vil pumpes inn helt nye modellserier i årene som kommer. Det er liksom ikke plass til dem, sier han.

– For eksempel Volkswagen har Passat og Golf. Det er noen modellserier hvor de har truffet og da er det ikke vits å finne opp kruttet hver eneste dag, men nøkkelen er heller å lage moderne utgaver av det originale. Også kan det krydres litt her og der med nyvinninger.

– Dette er også Rolex sin filosofi. Det skal være noe som varer. Det skal dekke et visst behov. Nye ting skal eventuelt dekke et nytt behov. I dag tror jeg de aller fleste behovene er dekket med den kolleksjonen de har. Fra det pyntede og klassiske til det røffe og sporty. Med alle nyansene i mellom.

LES OGSÅ: Joakim Bjerke anbefaler ti gode klokkekjøp i forskjellige priskategorier

Sky-Dweller den siste

Sky-Dweller er den siste helt nye modellserien som Rolex lanserte. Den kom i 2012 og er en GMT-klokke med årlig kalender.

Mens GMT-Master er myntet på piloter er Sky-Dweller heller ment for dem som sitter på business-class.

Sky-Dweller er forøvrig Rolex sin mest kompliserte klokke per dags dato.

En Rolex-klokke på bordet.
SKY-DWELLER: Rolex sin mest kompliserte klokke. | Foto: Rolex.com

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Sett denne?