Nettbutikk

Dette er forskjellen på en Speedmaster Professional og Speedmaster Reduced

SPEEDMASTER PROFESSIONAL VS. REDUCED: Måneklokka til venstre og den mindre, automatiske utgaven til høyre. | Foto: Instagram

Dette er forskjellen på en Speedmaster Professional og Speedmaster Reduced

SPEEDMASTER PROFESSIONAL VS. REDUCED: Måneklokka til venstre og den mindre, automatiske utgaven til høyre. | Foto: Instagram
Ganske like, men akk så forskjellige.

Omega Speedmaster er en av verdens mest ikoniske modeller. Den kommer i mange forskjellige varianter og utgaver, men spesielt måneklokka (eller Professional om du vil) er legendarisk.

En annen populær versjon er Speedmaster Reduced.

Nylig så Fratello Watches og deres grunnlegger Robert-Jan Broer på forskjellene mellom de to variantene.

Broer regnes som en av de fremste ekspertene på Omega Speedmaster og har opphavet til «Speedy Tuesday»-fenomenet.

– Et av de vanligste spørsmålene vi får er hva som er forskjellen på en Speedmaster Professional og Speedmaster Reduced. Hvis du er en Speedy-veteran vet du sannsynligvis det allerede, men vi følte nå for å svare. Spesielt med tanke på hvor populær modellen har blitt og det renner også over på Reduced, skriver han.

Under ser du hva han trakk frem som de største forskjellene på Speedmaster Professional og Speedmaster Reducued.

Størrelsen

Professional er 42 millimeter i diameter og Reduced er 39 millimeter (eller 38,5 for å være helt presis).

LES OGSÅ: Åtte alternativer til Omega Speedmaster

Urverk

Den store forskjellen ligger i at måneklokka har manuelt urverk og Reduced har automatisk. På grunn av dette har kronograf-øynene også litt forskjellige plassering – Reduced sine øyne er lenger ut mot sidene av skiven.

Om du ser på siden av kassen på de to versjonene vil du se at Reduced sin krone og pushere ikke er på linje. Dette er fordi Reduced-urverket enkelt forklart er to urverk som er satt oppå hverandre (et automatisk urverk og en kronograf-modul).

En Omega Speedmaster på armen.
MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash

Pris

Prisene på Professional har historisk alltid vært ganske kraftig over Reduced. Sistnevnte produseres ikke lenger og kan derfor ikke sammenlignes med butikkprisene til Professional nå i dag (som er veldig høye), men Reduced er uansett ikke det kuppet det var for noen år siden. Generelt kan man si at Reduced starter på rundt 25 000 kroner i brutkmarkedet, mens Professional fort starter på over 40 000.

Til slutt

– Det er absolutt ingenting galt med Reduced. Hvis du foretrekker automatisk urverk, har et lite håndledd eller et mindre budsjett kan dette være veien å gå. Hvis du derimot spesifikt ser etter en måneklokke så må du holde deg til Professional. Alt i alt sier vi ikke et eneste stygt ord om Reduced, men pass på at du får den Speedmaster-varianten du ønsker deg, skriver Broer.

På jakt etter noen skikkelige fine klokkebokser til en god pris? Sjekk ut Klokkr sin egen nettbutikk her!

Nærbilde av Speedmaster på håndleddet.
PÅ SKINNREIM: Omega Speedmaster Professional. | Foto: Unsplash

Sett denne?