Nettbutikk

Marius fikk sjokkbeskjed etter at han kjøpte klokke for under 100 kroner. Var verdt nærmere 50 000 (!)

SKATTEJAKT: En nordmann fant nylig en svært verdifull klokke på et bruktmarked. | Foto: Unsplash / Skjermdump

Marius fikk sjokkbeskjed etter at han kjøpte klokke for under 100 kroner. Var verdt nærmere 50 000 (!)

SKATTEJAKT: En nordmann fant nylig en svært verdifull klokke på et bruktmarked. | Foto: Unsplash / Skjermdump
Traff jackpot på bruktmarked.

Å komme over et kupp på bruktmarked er noe mange har drømt om. Spesielt om man leter etter en klokke kan det være vanskelig, men nettopp dette skjedde nylig med Marius i Drøbak.

Han var nemlig på bruktmarked og kom over en IWC-klokke som han kjøpte for under prisen av en halvliter.

– På den siste boden vi gikk til, så jeg det lå en klokke. Fort tenkte jeg at jeg ville kjøpe denne da prisen var meget fin for en flott vintage klokke. Jeg er ingen ekspert på vintage klokker, men hadde hørt om merket tidligere. Så jeg tenkte at jeg kunne pusse den opp og selge den med liten fortjeneste, sier han ifølge Østlandets Blad (krever innlogging). Det var Amta som først omtalte saken.

Ifølge artikkelen selges tilsvarende klokker for rundt 50 000 kroner.

Klokken det er snakk om er en eldre og (foreløpig) relativt sliten IWC Ingenieur. Antatt størrelse er på rundt 33 til 35 millimeter i diameter.

50 000 kroner høres derfor ut som en ganske så stiv pris (i våre ører), men om klokkens stand utbedres er den nok verdt flere titusener.

– Ganske raskt etter jeg hadde kjøpt klokken, kontaktet jeg noen utrolig dyktige klokkepersoner. Jeg fikk bekreftet at klokken var original, deretter fikk jeg høre verdien på hva en slik klokke kostet. At den var verdt så mye var helt uvisst fra min side.

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Fikk gåsehud

Marius, som ikke vil ha sitt fulle navn på trykk, sier videre at han har gjort noen kupp tidligere. Dog aldri i denne kategorien. Han er allerede klokkeinteressert og dermed ble det ståpels da han skjønte hva han kom over.

– Jeg kjente hårene reise seg, gåsehuden presset seg frem og hjertet dunket fortere da jeg innså hva som faktisk hadde skjedd.

I utgangspunktet var planen å selge klokken videre etter å ha gjort den i bedre stand, men Marius sier til avisen at han nå vurderer å beholde klokken istedenfor.

LES OGSÅ: Utrolig historie: Fant klokke verdt over to millioner (!) kroner i sofaen

Sett denne?