Nettbutikk

Mener dette merket gjør alt Rolex kan… Og mer!

KRONEN: Fra Rolex. | Foto: Rolex.com

Mener dette merket gjør alt Rolex kan… Og mer!

KRONEN: Fra Rolex. | Foto: Rolex.com
– På mange områder overgår de sin konkurrent.

Rolex sitter mer eller mindre helt øverst på klokke-tronen. Foruten noen få merker som Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin og A. Lange & Söhne er Rolex merket de fleste andre strekker seg etter.

Nylig hevdet derimot klokkenettstedet Fratello at det finnes et merke som gjør alt en Rolex-klokke kan. Pluss litt til.

Nemlig Cartier.

– Rolex er antageligvis det mest kjente klokkemerket i verden, men er det det mest kjente luksusmerket i verden? Nei. Det mest kjente luksusmerke er antageligvis Cartier. Det franske selskapet har en bredere rekkevidde enn Rolex på grunn av den store variasjon i produktene sin (bl.a smykker, parfymer og vesker, i tillegg til klokker). Derfor tør jeg å påstå at en Cartier-klokke gjør alt en Rolex-klokke gjør. Og den gjør det til og med kanskje litt bedre.

Rent teknisk pekes det på at urverkene til Rolex er bedre. For eksempel er samtlige nye klokker fra Rolex Chronometer-sertifisert (en presisjons-verifisering), mens ingen Cartier-klokker har dette. Likevel må klokkene til begge produsenter sies å være svært presise.

– Hvis vi ser forbi det mekaniske finner vi ut hvordan disse merkene står seg om man sammenligner image, merkevare og status. Luksusklokker er relativt lett å gjenkjenne fra avstand, men ikke alle merker har denne effekten på den vanlige mannen i gata. En Patek Philippe 5270P krever et trent øye for å bli gjenkjent blant folk.

– En fluted bezel, cyclops og jubilee-, president- eller oyster-lenke er derimot gjenkjennbart fra ti meters avstand. Selv en lekmann ser at det er en topp luksusklokke og derfor er det nesten umulig å overse en Rolex.

– Men hva med sorte romertall på en sølvhvit skive og en blå cabochon-krone? En Cartier-klokke er også veldig gjenkjennbar. Både Rolex og Cartier er statussymboler, men varierer i hvordan de oppfattes.

LES OGSÅ: Liste: De fem beste Cartier-klokkene i 2022

Cartier-klokke i klokkeboks.
CARTIER TANK: Den ikoniske og rektangulære klokken. | Foto: Unsplash

Rik historie

Begge merker har uten tvil en veldig innholdsrik historie også. Som det skrives oser Rolex suksess, men ikke smak, eleganse og klasse, slik Cartier gjør. Sistnevnte «snakker med en mykere stemme», skriver Fratello.

Det blir også hevdet at det er mer jordnært å gå med en Cartier enn en Rolex. Nettopp det ovennevnte gjør også at man er mindre utsatt for ran og tyveri om man velger bort Rolex.

Et annet viktig poeng er hvor godt klokken holder verdien sin. Der er det nesten umulig å slå produsenten bak Submariner, GMT-Master 2 og Daytona.

Likevel er Cartier ganske tett bak Rolex. En annen bonus artikkelforfatteren nevner er at Cariter generelt ligger litt lavere i pris og de er mer tilgjengelig.

– Alt i alt gjør altså en Cartier alt en Rolex kan og på mange måter overgår den sin konkurrent.

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Cartier-butikk med musikant foran.
CARTIER-BUTIKK: Her avbildet i Wien. | Foto: Unsplash

Sett denne?