Nettbutikk

Seks ting du bør vite FØR du kjøper Omega Speedmaster i 2022

En Omega Speedmaster på armen.
MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash

Seks ting du bør vite FØR du kjøper Omega Speedmaster i 2022

En Omega Speedmaster på armen.
MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash
Ifølge Chrono24.

Omega Speedmaster er en av de mest ikoniske klokkene i historien.

Etter at Omega og Swatch lanserte sitt samarbeid, MoonSwatch, har både MoonSwatch-modellene og den originale måneklokken blitt revet bort fra hyllene.

Speedmaster finnes i utallige varianter, farger og størrelser og nylig publiserte Chrono24 – verdens største portal for kjøp og salg av klokker – en video hvor de lister opp seks ting du bør vite før du kjøper deg en Omega Speedmaster i 2022.

Under ser du punktene de trakk frem.

1. Størrelsen

– Størrelsen på papiret samsvarer ikke alltid med hvordan klokken er på håndleddet. Speedmaster sine 42 millimeter i diameter er ofte litt villedende. Den føles mye mer kompakt enn det. Bezel-bredden er bare rundt 40 mm og tykkelsen oppfattes også som mindre enn den er oppgitt på papiret.

2. Start med måneklokken

– Det finnes veldig mange forskjellige Speedmaster-varianter der ute. Automatiske versjoner, månefase, olympiske utgaver, jubileumsmodeller, også videre. Vi anbefaler at du starter med den klassiske manuelle Speedmaster Professional.

3. Lume

– På 1990-tallet byttet Omega fra tritium til luminova. Hvis du er opptatt av at klokken skal lyse i mørke omgivelser må du velge en Speedmaster laget etter 1997. Hvis du vil ha vintage-følelsen velger du en som er produsert før dette.

LES OGSÅ: Åtte alternativer til Omega Speedmaster

MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster på en NASA-strap. | Foto: Unsplash

4. Service

– Klokker er maskiner og de trenger litt kjærlighet en gang i blant. Rundt hvert syvende år bør du ha Speedmasteren din på service. Bruker du den hver eneste dag kan det være greit å gjøre det litt oftere og det motsatte gjelder om du bruker den litt sjeldnere.

5. Finn ut hva du liker og hva som er riktig

– Speedmaster-variantene kommer med forskjellige urverk, visere, logoer, bezeltyper, kronebeskyttere, og så videre, og så videre. Mye klokkeglede er knyttet opp detaljer og derfor bør du finne ut hva du liker. Kjøper du vintage er det også viktig å sette seg inn i hva som er riktige deler for din klokke og sørge for at eksemplaret du kjøper er korrekt.

6. Du kan svømme med klokken

– Mange har fleipet med Speedmaster sin mangel på vanntetthet. De fleste tror at måneklokken ikke tåler et vanlig bad. Det er noe sannhet i dette ettersom jeg ikke ville anbefalt å svømme med et vintage-eksemplar, men moderne utgaver har 50 meter vanntetthet og da tåler den en tur i bassenget. Bare ikke bruk kronen eller kronografknappene under vann.

Under kan du se hele filmen hvor Chrono24 går ende nøyere gjennom hvert punkt.

MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash

SALG: 25 % rabatt på samtlige skinnreimer i nettbutikken vår!

Sett denne?