Nettbutikk

Er dette den beste allround-klokken under 35 000 kroner? Vi har sett nærmere på nylanseringen

MODERNE OG KLASSISK: Maurice Lacroix Pontos S Chronograph. | Foto: ML

Er dette den beste allround-klokken under 35 000 kroner? Vi har sett nærmere på nylanseringen

MODERNE OG KLASSISK: Maurice Lacroix Pontos S Chronograph. | Foto: ML
[Sponset innhold] Ny og og meget spennende sveitsisk modell på markedet.

Maurice Lacroix er et merke i medvind. Den sveitsiske urprodusenten har røtter helt tilbake til 1800-tallet og de har operert under sitt nåværende merkenavn i snart 50 år.

På 1990-tallet fikk verden virkelig opp øynene for «ML» og det siste tiåret har de hatt stor suksess med sine Aikon-modeller som har blitt svært populære.

Maurice Lacroix har også mye annet å by på. En annen kolleksjon som foreløpig ikke har fått like mye oppmerksomhet er Pontos. Det kan fort endre seg nå.

I slutten av august lanserte de nemlig Pontos S Chronograph og den nye klokken har mange egenskaper man lett kan bli glad i.

Vi snakker kronograf, dag- og dato-funksjon, ripesikker keramisk tachymeter-bezel (sånn du kan beregne tid og fart med, vet du), vanntetthet på 100 meter og en sportslig innpakning. Alt dette og mye mer for under 35 000 kroner.

Maurice Lacroix kan fort ha laget den beste allround-klokken i denne priskategorien.

TO FARGER: Maurice Lacroix Pontos S Chronograph er tilgjengelig i blå og hvit. | Foto: ML

Til enhver anledning

La oss først snakke om designet på klokken.

Det moderne, men klassiske uttrykket gjør at det er vanskelig å se for seg situasjoner hvor Pontos S Chronograph ikke passer. Kassen er 43 millimeter i diameter og vil tiltale samtlige som liker ordentlig tilstedeværelse på håndleddet.

Klokken kommer i to farger: Mørkeblå og sølvhvit. Begge variantene er tilgjengelig på lenke og nylon-rem av høy kvalitet. Til den mørkeblå klokken følger en rem av lik farge, mens den hvitskivede klokken har en grå rem.

Begge alternativene har et easychange-system som gjør at du enkelt kan bytte mellom lenke og rem uten verktøy. Det vil si at du kan endre klokkens utseende på noen få sekunder.

Kronograf-knappene på siden av klokken fungerer som kronebeskyttere og blir en naturlig del av kassen.

FRA SIDEN: Maurice Lacroix Pontos S Chronograph. | Foto: ML

Urverk

Under karosseriet finner vi altså et kronograf-urverk. Sellita-baserte Calibre ML112 kan bli sett gjennom safirglasset på baksiden. Og apropos safirglass: Også på fremsiden av klokken er det safirglass, noe som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for riper.

I tillegg er det lagt på anti-reflekterende materiale slik at klokken kan leses i alle solforhold. Er det mørkt sørger visernes Super-LumiNova for at man enkelt ser hva klokken er.

Urverket byr forøvrig også på dag- og dato-funksjon og har 42 timer gangreserve.

Det betyr at du fint kan ta av deg klokken tirsdag kveld, bruke en annen klokke onsdag (selv om vi ikke skjønner hvorfor man skal ønske det) og torsdag morgen vil din Pontos S Chronograph fortsatt tikke og gå.

VAKKER I HVIT: Maurice Lacroix Pontos S Chronograph. | Foto: ML

Hva vi liker

Det vi liker med denne klokken er at den både er pen og sporty. Det betyr at om du er på utkikk etter én klokke du kan ha på deg hele tiden, vel, da trenger du ikke lete lenger.

Er du mest glad i følelsen av stål bruker du den på lenke og om du vil gjøre den enda mer sporty går du for nylonremen. Det hele gjøres lettere ved systemet som lar deg bytte uten verktøy.

Kronograf er i tillegg en praktisk funksjon (ta tiden på enten egg eller intervaller) og det samme må man kunne si om dag- og dato-visningen.

Prisen er på meget konkurransedyktige 33 490 kroner på lenke og 31 990 kroner levert på rem. 34 990 kroner er prisen om du ønsker å ha begge deler.

MAURICE LACROIX PONTOS S CHRONOGRAPH: Her med mørkeblå skive og lenke. | Foto: ML

Teknisk info

Diameter43 mm
Tykkelse15 mm
Vanntetthet100 meter
FargerMørkeblå og sølvhvit
Gangreserve42 timer
Pris33 490 kr (lenke) / 31 990 kr (rem)
PÅ ARMEN: Nydelige Maurice Lacroix Pontos S Chronograph. | Foto: ML