Nettbutikk

Derfor vil ikke Gjensidige forsikre «flippere»

ROLEX HULK: Submariner 116610LV. | Foto: Pixabay

Derfor vil ikke Gjensidige forsikre «flippere»

ROLEX HULK: Submariner 116610LV. | Foto: Pixabay
Forskringsgiganten forklarer.

Forsikring av klokker er noe vi ofte får spørsmål om. Mange har en dyr klokke de gjerne skulle forsikret, men på grunn av at forskjellige modeller stiger og synker i verdi, er det litt mindre rett frem enn å forsikre et hus eller en bil.

Mange kjøper og selger også flere klokker i løpet av året. Derfor kan det være tungvint (og dyrt) å skaffe forsikring til hver enkelt klokke.

Nylig fortalte Gjensidige, i en artikkel på egen nettside, at de ikke ønsker å korttidsforsikre klokker. Derfor har de ikke noe godt tilbud til såkalte «flippere».

– I hovedsak er dette en risiko vi ikke ønsker å forsikre. En person som driver med kjøp og salg på mer eller mindre profesjonell basis risikerer derfor å få avslag fra Gjensidige, sier Produktutvikler Kristina Knutsen i Gjensidige.

I artikkelen beskrives flipping ved at man selger klokker videre etter kort tid.

Den mest klassiske formen for flipping er kanskje om man får tak i en ettertraktet modell hos en autorisert forhandler og deretter selger den i bruktmarkedet etter kun noen dager, uker eller måneder for profitt. Andre gjør kanskje et godt kjøp på Finn.no og selger nærmest umiddelbart igjen for mer enn de betalte.

– Det aller beste er selvsagt å unngå tyveri. Vi oppfordrer folk som har kostbare klokker til å være ekstra oppmerksomme. Når du ikke har uret på armen, bør det legges på et trygt sted – gjerne nedlåst. Denne typen verdigjenstander skal selvsagt ikke oppbevares i en bod utenfor boligen eller i garasjen, sier Knutsen.

FIRE IKONISKE KLOKKER: Rolex Daytona, Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe Nautilus og Rolex Submariner. | Foto: Rolex. / AP / Patek

Forsikres etter nypris

Dersom du har vært heldig og fått tak i en klokke som koster mer i bruktmarkedet enn hos forhandler er det som regel butikkprisen den kan forsikres etter.

– Samtidig vet vi at mange ur øker raskt i verdi. Dette må imidlertid dokumenteres gjennom en takst. Vi får ofte inn overfladiske prisbekreftelser som sier noe om tilsvarende klokker, men ingen ting om det konkrete objektets tilstand eller verdi.

LES OGSÅ: Nordmann frastjålet luksusklokke til 500 000 kroner på utenlandsreise

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!