Nettbutikk

– Dette bør du tenke over før du kjøper klokke på bruktmarkedet

ROLEX DATEJUST: Med fluted bezel og på jubilee-lenke. | Foto: Unsplash

– Dette bør du tenke over før du kjøper klokke på bruktmarkedet

ROLEX DATEJUST: Med fluted bezel og på jubilee-lenke. | Foto: Unsplash
Gode tips.

Bruktmarkedet for luksusklokker har kjølnet de siste månedene og på grunn av dette kan flere bli fristet til å gjøre kupp der istedenfor å kjøpe ny i butikk.

At det er større risiko for å gå på en liten smell når man handler av en privatperson er det derimot liten tvil om.

Nylig stilte Trond Lid Cappelen, mannen bak Luksur og Klokkeregisteret.no, opp i et intervju med Investornytt om temaet.

– Man ser tydelige tegn på eksempelvis Finn.no at det ligger flere klokker i luksus-segmentet til salgs. Ikke bare det, men de ligger der lengre enn tidligere uten å bli solgt. Kjøpere har en større forventning til å kunne gjøre kupp for tiden og selgere har en urealistisk forventning på prissettingen av klokkene de ikke lengre tør å sitte på i nedgangstider. Selv en sjelden entusiast som ikke spekulerer i klokker letter litt på samlingen sin nå som tidene er urolige, sier han.

– Mitt beste råd til de som skal kjøpe seg en klokke vil alltid være, kjøp en klokke du liker. Om jeg skal unngå Luksurfellen så hadde jeg nå kjøpt de klokkene som var på topp i april/mai for de er på billigsalg akkurat nå. Mine absolutte favoritter er Vacheron Constantin Overseas med blå skive og Rolex Sky-Dweller også med blå skive. Da kan du rocke Rolex når du vil bli gjenkjent av de som ikke har peiling, og så kan du bære Vacheron Constantin når du er i godt selskap.

ROLEX DAYTONA: Her med hvit skive. | Foto: Rolex.com

Tre tips

Han har følgende tre råd til deg som skal kjøpe en dyr klokke brukt.

  • Kjøp selgeren, om du ikke helt får godfølelsen så kjøp fra noen andre. 

  • Om prisen er for god til å være sann så er det ofte kopi eller tyvegods. 

  • Alt skal stemme! Klokken kommer i en boks, boksen har garantibevis og om du er heldig kjøpskvittering. Kjøper du en «watch only» så er dette lotteri. Der er kopier så gode at kjente forhandlere tar full service uten å oppdage at det er en kopi! Er det tatt service så få med papirer på dette.

Ektratips for Rolex:

  • Rolex har både serienummer på innsiden av, og en laserinngravert logo i safirglasset som man bør se godt etter ved kjøp av nyere bruktklokker.

LES OGSÅ: Hodinkee: Dette merket gir best valuta for pengene i bruktmarkedet

ROYAL OAK: Fra Audemars Piguet. Designet av Gérald Genta. | Foto: AP

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!