Nettbutikk

Hva skal til for å komme på Rolex-venteliste? Dette svarer Urmaker Bjerke

LANDETS STØRSTE ROLEX-FORHANDLER: Urmaker Bjerke. | Foto: Klokkr/Unsplash

Hva skal til for å komme på Rolex-venteliste? Dette svarer Urmaker Bjerke

LANDETS STØRSTE ROLEX-FORHANDLER: Urmaker Bjerke. | Foto: Klokkr/Unsplash
Forteller i podcast.

Å få tak i en Rolex hos forhandler kan være lettere sagt enn gjort. Fortsatt er det vesentlig flere som har lyst på klokkene enn antallet som produseres. Spesielt sportsmodellene i stål er veldig populære.

Nylig fikk Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør i Urmaker Bjerke, spørsmål om hva som skal til for å komme på venteliste på en Rolex-klokke i stål.

– «Hvor mange klokker man må kjøpe for å komme på liste» er et konkret spørsmål som ikke har noe konkret svar. Det er ikke noe fasitsvar. Vi ønsker å gi kunder som tar kontakt et konkret svar. Da er enten det konkrete svaret «ja, det tror vi er mulig». Eller «nei, det tror vi ikke er mulig». Hvis vi sier ja så er det innenfor en ganske stram tidsfrist og da skal det være innenfor den tiden. Det er normalt aldri mer enn to år, sier han i en fersk episode av Klokkepodden.

– Det er litt fordi vi ikke rår over produksjonen i Sveits. Vi må være ganske trygge på at vi tror at denne modellen blir produsert til neste år og denne modellen tror vi at vi får dette antallet av. På den måten kan vi si ja til x antall personer. Det er steg 1.

LES OGSÅ: Urmaker Bjerke forteller hvor mange Rolex «Pepsi» de fikk året den ble lansert

ROLEX SUBMARINER: En ettertraktet modell.

Vil selge til dem som skal bruke klokkene

En annen ting både Urmaker Bjerke og Rolex er opptatt av er å selge til kunder som kommer til bruke og få glede av klokken. Ikke folk som «flipper» for fortjeneste.

– Det andre viktige punktet vi bryr oss om er at vi vil selge klokker til dem som har tenkt å beholde den selv og er en sluttbruker. Vi ønsker ikke og kan ikke selge til dem som vil drive butikk og selge videre.

– Det er ikke alltid vi vi klare dette og vi vil feile litt her og der. Plutselig havner det noen klokker ut for videresalg som vi ikke setter veldig pris på, men vi ønsker å oppfylle flest mulig klokkedrømmer til dem har lyst på en klokke og skal bruke den selv. Eller gi den i gave til noen som ønsker å bruke den eller hva det måtte være. Det er utgangspunktet vårt.

– Hvordan kan vi vite det? Det er ikke noe fasitsvar på det. Et moment er at vi vil «kjenne» personen litt og på den måten være såpass trygg på at klokken blir brukt selv og ikke videresolgt.

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!

Sett denne?