Nettbutikk

Liste: Fire ulemper med klokker

VINTAGE-MODELLER: Her fra Timex, Omega og Tissot. | Foto: Instagram

Liste: Fire ulemper med klokker

VINTAGE-MODELLER: Her fra Timex, Omega og Tissot. | Foto: Instagram
Kjenner du deg igjen?

Å gå med klokke på armen er strengt talt ingen nødvendighet lenger. Alle har en klokke på mobilen, på PCen, iPaden, TV-dekoderen, ovnen, i bilen, også videre, også videre.

Likevel er armbåndsur mer populært enn på lenge, men nylig skrev det internasjonale klokkenettstedet Time & Tide Watches om fire ulemper de mener følger med hobbyen.

De snakker ikke om de åpenbare tingene som at det kan være dyrt, at man kan bli utsatt for tyveri, eller lignende, men de praktiske ulempene de mener hører med.

– Et av livets store ironier er at jakten på perfeksjon ofte bare fører til skuffelse, selv om man oppnår det. Smarttelefoner har jo perfeksjonert måling og visning av tid, men klokke-entusiaster slår seg selvfølgelig ikke til ro med det. En digital klokke som G-shock viser også tiden veldig presist, men ingen hadde gått med dem om de ikke hadde hatt andre kvaliteter, skriver de.

– Jeg mener at det upraktiske kan knytte deg tettere til noe. Det vises i populære hobbyer som ofte er analoge og retro: Vinylplater, foto-fremkalling, biler med manuelt gir. Alle disse tingene krever mer enn sine moderne motparter. Likevel liker vi prosessen og det er mer personlig og tilfredsstillende. Dette kan også gjelde klokker.

Under ser du hvilke ulemper Time & Tide trakk frem.

1. Opptrekk

– En av de magiske opplevelsene man gjør i starten av klokkereisen er at de ikke trenger batteri. Noe som er åpenbart hvis man tenker på hvor lenge folk har gått med klokker og ur. Når du trekker opp en klokke er det en slags form byttehandel hvor du gir klokken litt kjærlighet og i retur holder den tiden for deg. Noen vil nok hevde at dette ikke er så gøy, men mekaniske klokker hadde dødd ut helt om det ikke var for denne romantikken.

2. Forsinket avlesning

– Uansett hvor vant man er til å lese av analoge klokker vil det alltid ta et sekund eller to ekstra før hjernen din har konvertert visernes stilling til tall og et klokkeslett. Spesielt for yngre mennesker som er vant med å lese av siffer.

En gammel Omega ligger sidelengs.
VINTAGE OMEGA: Blir sjeldent feil. | Foto: Unsplash

3. Fast design

– En smartklokke (eller mobil for den saks skyld) sin skjerm kan tilpasses ut fra humør og ønsker. Vanlig klokker har derimot fargen og stilen den har slik den kom ut fra fabrikken.

4. Gammeldagse knapper og «menyer»

– Ja, det kan være et mareritt å navigere seg rundt i digitale menyer, men å operere en klokke med knapper og kroner kan også være knotete.

LES OGSÅ: 10 minimalistiske klokker: – Less is more!

ROLEX SUBMARINER: En ettertraktet modell.

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!