Nettbutikk

Patek Philippe-sjefen med oppsiktsvekkende Nautilus-uttalelser

PATEK-ARVING: Thierry Stern (innfelt). | Foto: Twitter / Unsplash

Patek Philippe-sjefen med oppsiktsvekkende Nautilus-uttalelser

PATEK-ARVING: Thierry Stern (innfelt). | Foto: Twitter / Unsplash
Thierry Stern har uttalt seg.

Thierry Stern leder Patek Philippe med stødig hånd. Merket, som både far og farfar styrte før ham, er umåtelig populært og flere av deres modeller er umulig å få tak i.

Det gjaldt i høyeste grad Nautilus 5711. Stålklokken gikk for fem-seks ganger mer på bruktmarkedet enn i butikk.

Modellen ble så populær at Patek Philippe så seg nødt til å slutte å produsere klokken.

Les mer her: Nå er det helt slutt: Derfor tok Patek Philippe sin mest populære modell ut av produksjon.

Forrige uke lanserte derimot Patek sin nye 5811. En modell slående lik 5711, men i hvitt gull. Mange trodde dette ville være starten på en ny æra for Nautilus og at det bare var et tidsspørsmål før det kom en utgave i stål også.

Det er ikke uvanlig at merker lager nye modeller først i hvitt gull og deretter i stål. Derfor tenkte flere (inkludert oss) at senest når Nautilus fyller 50 år i 2026 kommer det en ny variant i stål.

I så fall kunne man tolket Patek sin overraskende avgjørelse om å slutte og lage 5711 som et PR-stunt, men nå avviser Thierry Stern at modellen kommer i stål.

– Vi har laget nok, sier han til New York Times (krever abonnement).

– Det har alltid kommet tilbake til hvor mange klokker vi kan lage per år. For Patek er det 66 000 klokker i året. Jeg vil ikke risikere kvaliteten på klokkene. Jeg skal ta vare på Patek Philippe for fremtiden og å selge gull er en måte å gjøre det på.

NAUTILUS I HVITT GULL: Nye 5811/1G fra Patek Philippe. | Foto: Patek

Vil kutte ned på stålklokkene

Med andre ord tyder Stern sine uttalelser på at det ikke kommer til å bli noen stålutgave av Nautilus med bare tid og dato.

– Mange merker har «pushet» stålklokker fordi det er lettere å selge, men de største merkene har ikke noe å selge lenger uansett. Butikkene er tomme. Det er ingen grunn til at vi skal selge bare stålklokker i dag. Vi kommer til å beholde stålmodeller for de sportslige klokkene, for det meste Aquanaut, men det er farlig for meg å si at vi skal bare lage stål.

Nautilus finnes nå i stål ved noen damemodeller, samt noen utgaver med komplikasjoner som månefase, årlige kalender og/eller kronograf.

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!

Sett denne?