Nettbutikk

Roy Keane med herlig Rolex-historie: Klokken var ti ganger så dyr som han trodde

En Rolex-klokke og Roy Keane som peker på sin egen arm.
ROLEX-HISTORIE: Tidligere fotballproff Roy Keane forteller om da han kjøpte sin første luksusklokke. | Foto: Unsplash / YouTube

Roy Keane med herlig Rolex-historie: Klokken var ti ganger så dyr som han trodde

En Rolex-klokke og Roy Keane som peker på sin egen arm.
ROLEX-HISTORIE: Tidligere fotballproff Roy Keane forteller om da han kjøpte sin første luksusklokke. | Foto: Unsplash / YouTube
Forteller i intervju.

Roy Keane er en av 1990- og 2000-tallets største fotball-legender i Storbritannia.

Den mangeårige Manchester United-kapteinen var kjent som en hardhaus og det skulle også komme til overflaten da han i begynnelsen av proffkarrieren skulle kjøpe seg en klokke.

Det fortalte han i et stort intervju med tidligere lagkamerat Gary Neville.

Iren var med en annen lagkompis i klokkebutikken og var svært fornøyd med servicen han fikk.

Selgeren anbefalte nemlig Keane å kjøpe en klokke til 1150 pund, og ikke en til 2000 pund.

– Det er en gammel historie, men en god en. Jeg hadde akkurat kommet fra Nottingham Forest til Manchester United og tenkte jeg skulle kjøpe meg en fin klokke. Vi så Rolex og jeg har ikke peiling på noe som helst om klokker. Modellen jeg så på kostet 1150 pund, men det var en annen der for 2000 pund. Selgeren anbefalte meg den til 1100 pund. Jeg tenkte «for en fin fyr, jeg trodde han skulle selge med den dyreste».

– Han tok klokken og kredittkortet mitt og gikk bort. Jeg sa til Lee Sharpe (medspiller, jou.anm) «han passer på meg og prøver ikke selge meg den dyreste klokken». Hva mener du, spurte han tilbake. Jeg sa at jeg skulle ha den til 1150 pund. Kompisen min sa «nei, nei. Den koster elleve tusen (!) fem hundre pund».

Rolex på arm ned i bukselomma.
DATEJUST PÅ JUBILEE: En litt eldre Rolex Datejust på jubilee-lenke. | Foto: Unsplash

Holdt maska

Med andre ord trodde Keane klokken kun kostet én tidel av det den egentlig gjorde. Tøff som han er beholdt han pokerfjeset og latet som ingenting.

– «Er du F*** meg seriøs?!». Kompisen min ba meg om å si fra til selgeren, men jeg sa bare takk da han kom tilbake med klokken.

Hvilken Rolex det er snakk om vites ikke, men ifølge hovedpersonen har den gått opp i pris siden han kjøpte den for drøye 25 år siden.

– Det verste er at han sa til meg at klokken var veldig sjelden og at folk var villig til å kappe av meg armen for å få den. Da vi gikk ut av butikken så jeg en helt lik over gata. Jeg ba «Sharpy» om å ikke si det til noen, men da jeg kom på spillerbussen dagen etter spurte alle meg hva klokken var…

Tre Rolex-klokker i monteret.
I BUTIKK: Rolex Daytona. | Foto: Unsplash

Har du sjekket ut nettbutikken vår? Vi tilbyr fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!

Gull?

Sannsynligvis var det ikke hvilken som helst klokke Keane kjøpte. 11 500 pund var rundt 120 000 kroner på daværende tidspunkt. På midten av 1990-tallet kostet en Submariner i stål rundt 3500 dollar, litt over 22 000 kroner, ifølge Crown & Caliber – rundt en fjerdedel av prisen Keane betalte.

Gullklokker har lenge kostet trippelt eller fire ganger så mye som stålmodellene når det kommer til Rolex.

– Jeg har den fortsatt og den har gått opp i verdi, så jeg tenkte nok langsiktig. Hvem ler nå?, spør Keane med glimt i øyet.

Under kan du se Roy Keane fortelle historien med egne ord (cirka 26:45 ut i klippet).

LES OGSÅ: Røper: Slik ble Erling Braut Haaland medlem av Klokkeriet

Sett denne?