Nettbutikk

Derfor er Norge og Skandinavia en av Seikos viktigste regioner

SEIKO-LEDER: Naoto Hirooka fra Seiko var nylig på besøk i Norge. | Foto: Optura Nordic

Derfor er Norge og Skandinavia en av Seikos viktigste regioner

SEIKO-LEDER: Naoto Hirooka fra Seiko var nylig på besøk i Norge. | Foto: Optura Nordic
Naoto Hirooka forteller i dette intervjuet om Norge som marked og hva som skiller klokkeinteresserte nordmenn fra andre.

Forrige uke var Naoto Hirooka på besøk i Norge. Han er «General Manager, Marketing Department» for Seiko Watch Corporation.

Optura Nordic, den norske distributøren av merket, arrangerte Seiko Premium Evening i Oslo hvor Klokkr var blant de over 150 menneskene som var til stede.

Vi satt oss ned med Hirooka og spurte ham om hvor viktig det norske markedet er for storprodusenten fra Japan.

– Tyskland, Frankrike og Italia er selvfølgelig veldig store markeder for klokkebransjen. Det handler jo om antall innbyggere primært, men det er ikke alltid innbyggertallet bestemmer hvor viktig et marked er. De skandinaviske landene, spesielt Norge og Sverige, er en viktig region for Seiko, sier han.

Selv om Norge er langt fra det mest folkeriket landet i Europa er kjøpekraften er høy i forhold til andre. I tillegg har klokkeinteressen eksplodert de siste årene.

Hirooka mener nordmenn er kvalitetsbevisste og opptatt av å få valuta for pengene uavhengig av prisklasse.

– Sverige har jo rundt dobbelt så mange innbyggere som Norge, men nordmenn er opptatt av å eie ting som gir dem verdi. Derfor mener jeg dere har en litt annen kultur enn andre land. Vi ser på det som en av de viktigste regionene vi har.

– Vi har veldig fokus på sentral-Europa, Iberia (Spania og Portugal primært) og Skandinavia. Disse tre regionene er like viktig for oss i Europa. Man tenker kanskje at Europa er veldig stort, men det er ikke så stort om man bryter det ned i regioner. Det er sånn vi tenker.

STORT SEIKO-EVENT: En ettermiddag med Seiko i Oslo. | Foto: Optura Nordic

Mer enn bare rimelige klokker

Seiko har klokker fra bare noen få tusenlapper og oppover. Både Seiko og Grand Seiko har fått godt fotfeste her til lands.

– Mye takket være Optura Nordic har Norge fått frem hva Seiko handler om. Vi har fått frem det riktige «imaget» til merket her. Derfor føler jeg at folk aksepterer at Seiko kan være mer enn bare rimelige og mye valuta for pengene.

LES OGSÅ: Seiko-leder på besøk i Norge: Dette er hans favorittmodell om dagen

MARKEDSSJEF I SEIKO: Naoto Hitooka. Innfelt er hans favorittmodell om dagen: Seiko SPB 143. | Foto: Optura Nordic