Nettbutikk

Slik avgjør Urmaker Bjerke hvilke klokkemerker de selger

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay

Slik avgjør Urmaker Bjerke hvilke klokkemerker de selger

Rolex-skilt med lys på veggen.
KJENT NAVN: Rolex-skiltet utenfor en butikk. | Foto: Pixabay
Joakim Bjerke forteller.

A. Lange & Söhne, Blancpain, Breguet, Breitling, Cartier, H. Moser & Cie., Hublot, IWC, Jaeger-LeCoultre, Longines, Montblanc, Omega, Panerai, Patek Philippe, Rolex, Tudor, TAG Heuer og Vacheron Constanting.

Det er merkene som Urmaker Bjerke selger via sine tre butikker (to i Oslo og én i Bergen).

Nylig fikk Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke, spørsmål om hvordan de velger hvilke klokkemerker de skal føre.

– Jeg kan starte med å svare på hvilke krav vi stiller. Vi er alltid i et modus hvor vi nysgjerrige. Vi har alltid øyne og ører åpne for hva som rører seg der ute. Kravet må jo være at vi ser på det som et merke som tilfører noe til vårt varesortiment. Det er definitivt krav, sier han i Klokkepodden.

– Det er ikke noe vits å ha ti merker som er overlappene og som i stil, design og pris er omtrent det samme. Så vi ønsker jo å ha en viss variasjon. Hvis vi ser at dette merket treffer i form av pris/kvalitets-nivå eller stil/kvalitets-nivå vi ikke har, så er det definitivt en kandidat. Og så må det være en etterspørsel etter det i Norge.

KLOKKER I MONTERET: Her i New York. | Foto: Zenith.com

LES OGSÅ: Urmaker Bjerke forteller hvor mange Rolex «Pepsi» de fikk året den ble lansert

Store investeringer

Å starte med et nytt merke krever store investeringer i butikken og stadig flere merker stiller strengere krav til sine autoriserte forhandlere.

– Man ser litt hvordan verden var før: Det å ha et merke var en lite ressurskrevende prosess. Det var bare å finne noen utstillingsbøyler og -klosser og sette det i et vindu i butikken og krysse fingrene. Det er ikke helt sånn lenger. I de fleste tilfeller skal det bygges dedikerte møbler og områder. Terskelen for å ta inn et nytt merke har nok derfor økt og man skal være litt mer sikker. Den første investeringen er litt mer omfattende enn det var i gamle dager.

Det er heller ikke bare å knipse i hendene og velge nøyaktig hvilke merker man vil.

– Merkenes maktforhold er nok litt unikt i forhold til andre bransjer. Mange av klokkemerkene har ganske godt fotfeste og er ganske kravstore på hvilke butikker de vil selges gjennom. Det er ikke sånn at de banker på døra og ber på sine knær om at vi skal selge klokkene deres. Det er en intrikat prosess.

I BUTIKKVINDUET: Rolex Cellini. | Foto: Pixabay

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!

Sett denne?