Nettbutikk

Hyller modellen til under 10 000 kroner: – En fantastisk klokke!

CITIZEN: Promaster Diver 200M. | Foto: Citizen / Instagram

Hyller modellen til under 10 000 kroner: – En fantastisk klokke!

CITIZEN: Promaster Diver 200M. | Foto: Citizen / Instagram
Seiko-killer?

Under 10 000 kroner er en populær priskategori for mange klokkeinteresserte. Seiko har ofte dominert dette segmentet, men også andre merker har bitt godt fra seg dette prissjiktet.

Nylig har et annet japansk merke lansert en modell som stadig flere får øynene opp for.

Citizen Promaster Mechanical Diver 200M ble nemlig offentliggjort for ikke lenge siden og dykkerklokken i titan koster rundt 7600 kroner på lenke og 6600 kroner med gummireim.

Tidssonen-grunnlegger Jon Henrik Haraldsen har testet modellen og hyller nå klokken.

– En fantastisk klokke! Det var liksom den store nyheten fra Citizen i år og er et design som er inspirert av en historisk Citizen-modell fra rundt 1970-tallet som heter Challenge Diver, som også var en kul klokke. De ligner, men denne er litt modernisert, sier han i podcasten Klokkelandslaget.

Klokken er 41 millimeter i diameter, er (som navnet tilsier) vanntett til 200 meter og har automatisk urverk. Den kommer i både blå og sort utførelse.

– Jeg syns den er veldig kul. Den føles litt mer kompakt enn det diameteren som skulle tilsi. Kassen er i titan som jeg syns er veldig kult. Lenken er også i titan. Jeg syns den er kulest i stort og gummereimen er kul.

– Den er lett på grunn av at den er laget i titan. Bezelen er grei, den kunne hatt litt tydeligere klikk. Jeg syns kronen er for liten. Det er kanskje det som plager meg mest med denne klokken.

LES OGSÅ: Topp ti beste klokker i 2022 under 10 000 kroner

Beste kjøp under 10 000 kroner?

Haraldsen mener modellen er et av de beste kjøpene man kan gjøre under 10 000 kroner.

– For all del, det er en klokke under 10 000 kroner. Jeg syns kanskje den går rett inn på listen over de beste kjøpene under 10 000 kroner. Og så syns jeg det er litt kult at det faktisk er en Citizen. At det ikke er en Seiko liksom. Det er en kategori vi i Norge veldig ofte forbinder med Seiko, men det er den beste «Seikoen» som ikke er en Seiko.

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!

Sett denne?