Nettbutikk

Syv anerkjente klokkemerker som ikke er fra Sveits

Tre klokker på rad og rekke.
TRE IKKE-SVEITSISKE MERKER: Seiko (Japan), Panerai (Italia) og Yema (Frankrike). | Foto: Unsplash / Yema

Syv anerkjente klokkemerker som ikke er fra Sveits

Tre klokker på rad og rekke.
TRE IKKE-SVEITSISKE MERKER: Seiko (Japan), Panerai (Italia) og Yema (Frankrike). | Foto: Unsplash / Yema
Tro det eller ei, men ikke alle klokker kommer fra alpelandet.

Luksusklokker blir ofte assosiert med sveitserne, men det finnes faktisk ganske mange store klokkeprodusenter som ikke er sveitsiske. Visste du for eksempel at det er en liten by i Tyskland som lager noen av de mest anerkjente urene i verden? Eller at Seiko ikke bare er et klokkemerke, men også eier mange andre merker?

Under ser du flere av de klokkemerkene som ikke er fra Sveits vi setter litt ekstra pris på.

Seiko (Japan)

Den japanske giganten er umulig å komme utenom. Seiko har alt fra tusen kroners klokker til high end-merket Grand Seiko. Har en enorm historie og stod blant annet bak den første quartz-klokken. Svært god valuta for pengene kjennetegner Seiko.

Kjente modeller og linjer: SKX, Seiko 5, Presage, Alpinist & SARB.

En Seiko-klokke på skinnreim ligger på bordet.
SARB033: En rimelig, men udødelig klassiker fra Seiko. | Foto: Unsplash

Grand Seiko (Japan)

Grand Seiko er kort fortalt luksus-Seiko. Er utrolig gode på «finishiering» av klokker og har utviklet noen av de mest interessante urverkene i verden. En favoritt blant klokke-entusiaster!

Kjente modeller og linjer: Snowflake, White Birch, SBGA & SBGW.

GRAND SEIKO SNOWFLAKE: Referanse SBGA211. | Foto: Seiko

Panerai (Italia)

En yndling blant kjennere med sine tøffe og store klokker. Startet opp for over 160 år siden og har levert klokker til den italienske marinen i en årrekke. Panerai springer ut fra Firenze og hadde tidligere samarbeid med Rolex og flere andre merker. Eies i dag av sveitsiske Richemont, som også har Cartier, IWC, Jaeger-LeCoultre og Vacheron Constantin i porteføljen.

Kjente modeller: PAM, Luminor & Radiomir.

Panerai-klokke med bakgrunn av skinn.
PANERAI: Kjent for sine store og karakteristiske dykkerklokker. Her er modellen Luminor avbildet. | Foto: Unsplash

A. Lange & Söhne (Tyskland)

Tysk presisjon og ingeniørkunst. Trolig «high horology»-merket som blir holdt høyest av dem utenfor Sveits. Lager fantastiske klokker med saftige priser. Har virkelig tatt klokkeverden med storm etter at de relanserte seg selv i 1990. Holder til i klokkebyen Glasshütte helt øst i Tyskland på grensen til Tsjekkia.

Kjente modeller og linjer: Lange 1, Datograph & Zeitwerk.

A. LANGE & SÖHNE: Produserer noen fantastiske klokker. | Foto: Lange

Nomos (Tyskland)

Nomos er et relativt nytt merke, men har sitt tydelige designspråk. Holder også til i Glasshütte. Grunnlagt to måneder etter Berlin-murens fall og henter inspirasjon fra de rene og moderne Bauhaus-linjene. Belager seg på inhouse automatiske og mekaniske urverk. Det er likevel designet som alltid er i fokus hos Nomos. Prismessig varierer modellene fra 10 000 til 30 000 kroner.

Kjente modeller og linjer: Club, Orion, Tangente & Tetra.

Nærbilde av skiven til en NOMOS-klokke.
NOMOS: Her med sin Club-modell. | Foto: Unsplash

Junghans (Tyskland)

Tysklands største klokkeprodusent. Kan minne om Nomos, men er enda hardere i Bauhaus-stilen. Grunnlagt for 150 år siden og på 1950-tallet staket Bauhaus-designer Max Bill ut retningen for selskapets uttrykk. Har gjennom historien vært langt fremme med bruk av ny teknologi, men selger i dag for det meste ganske enkle klokker.

Kjente modeller og linjer: Max Bill, Meister & Mega.

Hvit Junghans-klokke på armen.
JUNGHANS: En stor tysk klokkeprodusent. | Foto: Unsplash

Yema (Frankrike)

Stiftet kort tid etter andre verdenskrig og nettopp militæret er et stikkord når det kommer til Yema. De franske tøffingene har lenge levert til blant annet den franske marinen. De har også vært med til verdensrommet og på nordpolen. Båret av stolte franskmenn ved begge anledningene. Var en periode eid av Seiko men har vært tilbake i fransk eie i snart 20 år og fikk for noen år siden en ny vår. Er spesielt kjent for sine dykkerur med den gjenkjennelige kronelås-funksjonen.

Kjente modeller og linjer: Superman & Rallygraf.

En Yema-klokke avbildet på et håndledd.
FRANSK STOLTHET: Yema har fått en ny vår i klokkeverden. | Foto: Yema

LES OGSÅ: 19 sikre tegn på at du er avhengig av klokker

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!