Nettbutikk

Joakim Bjerke sitt til tips til deg som skal kjøpe en rimelig klokke

KLOKKE-EKSPERT: Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke. | Foto: Instagram / IWC

Joakim Bjerke sitt til tips til deg som skal kjøpe en rimelig klokke

KLOKKE-EKSPERT: Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør og fjerde generasjons eier i Urmaker Bjerke. | Foto: Instagram / IWC
– Det er ikke gitt at en klokke til 200 000 kroner er mer til å stole på enn en klokke til 8000 kroner.

Urmaker Bjerke selger ofte klokker i en høy prisklasse, men langt fra alt koster hundretusener.

Deres innstegsmerke er Longines med en startpris på litt under 10 000 kroner.

Nylig fikk Joakim Bjerke, administrasjonsdirektør i Urmaker Bjerke, spørsmål om hva man bør tenke over hvis man er på utkikk etter en litt rimelig klokke, for eksempel under 10 000 kroner.

– Det viktigste vil jeg si er at det er litt gjennomprøvd. Da er alle barnesykdommene fjernet fra urverket, det er begrenset hvor gærent det går og det er velprøvd og fungerer. Den kommer til å gå og du kommer til å være fornøyd med den. Det kommer ikke til å være sånn at siden klokken er litt rimeligere så stopper den hele tiden. Det er ikke en faktor man trenger å ha med, sier Bjerke i Klokkepodden.

Mikromerker har blitt svært populært de siste årene, men han anbefaler å gå for en av de store og etablerte dersom man er opptatt av å ha noe driftssikkert.

– Jeg ville hvert fall sett mot merker som har en viss fartstid. Det er et godt tegn på at de har gjort noe riktig og at det er velfungerende ting. Det er ikke gitt at en klokke til 200 000 kroner er mer til å stole på enn en klokke til 8000 kroner.

– Masse klokkeglede

– Det grunnleggende mekaniske er på plass uansett. Det som normalt skiller når du bikker 10, 20 og 30 000 kroner er at navnet på tallskiven og valg hva gjelder materialer og tekniske løsninger på lenker, eksteriør og selvfølgelig funksjoner. En TAG Heuer eller en Longines til 15 000 kroner tror jeg du vil ha masse glede av og vil gå som en klokke.

LES OGSÅ: Urmaker Bjerke forteller hvor mange Rolex «Pepsi» de fikk året den ble lansert

En grønn Longines-klokke.
HYDROCONQUEST: En meget fin innstegsmodell fra Longines. | Foto: Longines.com

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!