Nettbutikk

Tror nylig lansert Rolex-modell kan bli tatt ut av produksjon snart

TETT PÅ: Rolex «Sprite». Referanse 126720VTNR. | Foto: Rolex.com

Tror nylig lansert Rolex-modell kan bli tatt ut av produksjon snart

TETT PÅ: Rolex «Sprite». Referanse 126720VTNR. | Foto: Rolex.com
Kommer med spådom.

For litt over et halvt år siden lanserte Rolex tre relativt store nyheter under Watches & Wonders-messen i Geneve.

Air-King fikk nytt urverk, ny skive og lagt på kronebeskyttere. Day-Date i platinum ble endelig tilgjengelig med riflet bezel. Og sist men ikke minst ble en helt ny modell lansert: GMT-Master 2 med referanse 126720VTNR.

Mange kjenner den som «Sprite» eller «lefty» og dette er altså modellen som har krone og dato på motsatt side. Modellen er myntet på folk som er venstrehendte.

Nylig hadde Hodinkee modellen under lupen gjennom sin spalte «A week on the wrist». Der kom det frem at de tror at denne modellen fort kan få et relativt kort liv.

– Hvem vet hvor lenge denne vil være i kolleksjonen deres? Rolex gjør ikke limiterte utgaver, men det de gjør er å lansere klokker for en kort periode. Det har vi sett tidligere, sier Danny Milton.

I nyere tid har vi sett at blant annet Sea-Dweller 116600 var i produksjon i kun tre år. Oyster Perpetual med Tiffany-blå skive var for eksempel bare i katalogen i ett år.

– Man kan enkelt se for seg at samlere om 20 år drar fram denne. Ja, den er jo i produksjon nå, men hvem vet? Denne klokken slår meg som en nisje-samlerobjekt for fremtiden.

Ingen historie

Milton peker videre på at de fleste modellene til Rolex, som Submariner, Datejust, Daytona, med flere, alle har en lang historie. 126720VTNR er derimot den sveitsiske gigantens først «destro»-klokke.

– Det finnes ingen forløper til denne modellen. Det gjelder også fargene.

Søsterselskapet Tudor har riktignok en Pelagos med kronen på motsatt side, men dette har beholdt dato-vinduet der det normalt sett er. Dette gjør at urverket ikke trenger å snus 180 grader.

LES OGSÅ: Dette klokkemerket googlet nordmenn mest i 2022 (Nei, det er ikke Rolex…)

NY GMT MASTER 2: Med grønn og sort bezel. | Foto: Rolex.com

Sett denne?

Har du sjekket ut nettbutikken vår i det siste? Vi har nettopp tatt inn flere nye produkter!