Nettbutikk

Eksperter: Dette er de rimeligste klokkene vi anbefaler

SEIKO SKX007: Med sort bezel. Her på NATO-strap. | Foto: Pixabay

Eksperter: Dette er de rimeligste klokkene vi anbefaler

SEIKO SKX007: Med sort bezel. Her på NATO-strap. | Foto: Pixabay
Forteller i egen podcast.

Podcasten Klokkelandslaget tar pulsen på klokke-Norge med ukentlig mellomrom – nylig slapp de en episode med spørsmål og svar.

Et av spørsmålene som ble reist var hvilke klokker som er de rimeligste de kunne anbefale.

Klokkr har tidligere skrevet om klokker under både 1000 kroner og 5000 kroner, men nå har programleder Nicolai Giil og Tidssonen-grunnlegger Jon Henrik Haraldsen kommet med sine synspunkt.

– Skal du ha en klokke til en syvåring er det en Flik Flak. Skal du ha en klokke til en tiåring er det Swatch. Klokke til en 18-åring: Seiko SKX, sier Giil.

– Ellers så kan jeg anbefale vintage Longines og vintage Seiko. Prismessig er vi da på rundt 1500 kroner for sistnevnte. Da får du en bra klokke. Vintage Longines starter vel på 3-4000 kroner.

Haraldsen har andre anbefalinger.

– Jeg tenkte litt mer på pris. Hvor går egentlig den grensen for hvor lite man kan gi, men fortsatt få en skikkelig klokke. Det tenker jeg er at man må opp mot 2000 kroner for at det skal være noe vits. Det kan være litt under, men et par tusen kroner bør det være.

– Jeg tenker Swatch og G-Shock om man bare skal ha en klokke som funker, som er bra og som har litt kred. Det er en klokker du kan eie selv om du har andre fine klokker.

– Hvis man vil ha mekanisk tenker jeg – litt kjedelig valg kanskje – Seiko. Da kan man finne noe som også ser OK ut for et par tusen kroner brukt. Orient Bambino er også en gammel slager, istedenfor å kjøpe en Daniel Wellington eller en annen moteklokke, avslutter Haraldsen og nevner også brukte Certina-modeller som et godt alternativ.

LES OGSÅ: Rimeligere klokker som gir deg «kred» blant kjennere

NY STØRRELSE: Orient Bambino i 38 mm. | Foto: Orient

Sett denne?

Har du sjekket ut vår nettbutikk? Fantastiske reimer og oppbevaring til klokkene dine!