Nettbutikk

Slakter MoonSwatch: – Et «plastikk-lorte-ur» av tvilsom kvalitet

MOONSWATCH: Her i blå med navn «Neptune». | Foto: Swatch

Slakter MoonSwatch: – Et «plastikk-lorte-ur» av tvilsom kvalitet

MOONSWATCH: Her i blå med navn «Neptune». | Foto: Swatch
Ikke alle er like glade i Omega og Swatch sitt kjærlighetsbarn.

Instagram-profilen (i skandinavisk klokke-målestokk hvert fall) Kristian Haagen var nylig i Oslo og deltok i en live-episode av Klokkelandslaget.

Der fikk han spørsmål om hva han syns om MoonSwatch.

Det er rundt ett år siden Omega og Swatch lanserte sitt samarbeid om en billig-versjon av Speedmaster og helt siden den gang har det vært delte meninger om de elleve versjonene.

Haagen er ikke nevneverdig begeistret.

– Jeg har et vanskelig forhold til MoonSwatch. Fordi at for meg er månelandingen det i 1969 den største menneskelige bedrift i moderne tid. Men jeg kan godt se at Hayek jr. (Nick, sønnen til grunnlegger Nicolas Hayek, jou.anm) har bruk for den samme seieren som hans far hadde i 1983 med Swatch.

– Nå kan man si at Hayek jr. har fått sin seier, om du vil. I 1983 var Swatch med på å «redde» Omega og nå var Omega med på å «redde» Swatch. Fordi Swatch har ikke vært den store suksess i det siste.

– Samtidig vil jeg erkjenne at det er en kjempesuksess og det er stadig mange og lange køer for å få tak i MoonSwatch. Og den kjøpes av aldre og kjønn. Og de er villig til å betale overpris for et plastikk-ur. Et «fuckings plastik-lorte-ur» av tvilsom kvalitet. Det er min ærlige mening omkring det.

GJEST HOS KLOKKELANDSLAGET: Kristian Haagen. | Foto: Skjermdump YouTube

Har MoonSwatch selv

Selv om dansken er kritisk til MoonSwatch innrømmer han gladelig at han er et par selv i samlingen.

– Jeg har dessverre noen selv. Jeg ble jo også grepet av det og syns også det var interessant. Og det er lett å reise rundt i verden å stikke innom en Swatch-butikk og spørre om de har en MoonSwatch. Det ville jeg aldri gjort før.

LES OGSÅ: Sjekk hvor mange MoonSwatch som ble solgt i 2022

Under kan du se hele episoden med Kristian Haagen og Klokkelandslaget (MoonSwatch-diskusjon fra rundt 25:20).

Sett denne?

NYHET FRA NETTBUTIKKEN: Vi har fått inn nye gummireimer – Sjekk dem ut her!