Nettbutikk

Fem viktige ting du bør tenke på før du kjøper ny klokke

En Omega Speedmaster på armen.
MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash

Fem viktige ting du bør tenke på før du kjøper ny klokke

En Omega Speedmaster på armen.
MÅNEKLOKKA: Omega Speedmaster. | Foto: Unsplash
Greit å ha i bakhodet.

Å kjøpe seg en ny klokke kan være noe man gjør sjeldent og være en av livets store investeringer.

Nylig publiserte YouTuber Teddy Baldassarre en film til sine 750 000 abonnenter hvor han listet opp hva som er viktig å tenke på før du kjøper ny klokke.

– Dette er litt mer «filosofiske» punkter enn at det bare handler om klokkenes funksjoner. Dette er ikke de fem eneste tingene du bør vurdere, men dette er hva jeg tenker gjennom når jeg skal kjøpe.

– En ting som ikke er blant de fem, men som bør nevnes er å ikke sprenge budsjettet. Kjøp en klokke du har råd til.

Under du ser hvilke fem punkter han trakk frem.

1. Design

– Muligens åpenbart, men hvis du ikke liker hvordan en klokke ser ut så bør du heller ikke kjøpe den. Det jeg ser er at mange blir opphengt i trender og hva andre liker. Du bør heller fokusere på hva som taler til deg.

2. Passer klokken din livsstil?

– Er det en bra klokke for deg om du ikke kan bruke den til det du gjør daglig? Hvis den ikke passer din livsstil er det ikke en bra klokke for deg. Du bør ha muligheten til å bruke den dag inn og ut inn. En Cartier Tank passer neppe en håndverker, for eksempel, og en kjempestor sportsklokke passer ikke en som går i dress hver dag.

3. Størrelse

– Tenk på hva som passer ditt håndledd. Se på dimensjonene, diameter, tykkelse, «lug to lug», vekt, lenke, også videre. Finn ut hvilket spenn som passer for deg og tenk på om det er en penklokke (nedre del av sjiktet) eller en sportsklokke (øvre).

4. Verdi

– Dette handler ikke bare om hvor god investering klokken er. Verdi kan være forskjellig fra person til person. Noen vil ha en klokke som sender et signal. Andre vil ha en klokke som stiger i pris. Du må definere hva som gir deg verdi. Personlig liker jeg gode urverk og at den kan skille seg ut fra mengden.

5. Merket og merkets historie

– Jeg syns det er viktig å se på et klokkekjøp som en refleksjon av hvem du er. Ikke så mye at du leter etter at den skal speile personlige identitet, men den bør kanskje vise litt av din personlighet og smak.

Under kan du se hele filmen hvor Baldassarre går gjennom hvert punkt.

MÅNEFASE: Breitling Premier B25 Datora 42 Copper. | Foto: Breitling

Sett denne?

Påsketilbud: 500 kroner avslag på klokkeboks i ekte skinn til ti klokker ved bruk av koden «Påske2023»